Nieuwe Hof van Cleve Floris Van der Veken, de nieuwe chef van Hof van Cleve, behaalde 18 op 20. Foto: Inge Kinnet

Meer dan veertig Oost-Vlaamse restaurants in nieuwe Gault&Millau

Gault&Millau lanceerde maandagmiddag de nieuwe culinaire gids en Hof van Cleve in Kruisem blijft het beste restaurant van Oost-Vlaanderen. De chef scoorde 18 op 20. Le Julien uit Aalter rijft de prijs voor ‘Dessert van het Jaar’ binnen.

Eind 2023 nam souschef Floris Van der Veken het Hof van Cleve over van Peter Goossens die twintig jaar lang de maximumscore van 19,5 op 20 behaalde. Van der Veken haalt nu zelf voor het tweede jaar op rij 18 op 20.

Ook andere restaurants in Oost-Vlaanderen krijgen uitstekende scores. De Gentse restaurants Vrijmoed en OAK ontvingen respectievelijk een score van 17,5 en 16,5. Kelderman in Aalst kreeg dit jaar een half punt meer en is met 16 punten het beste restaurant in de Denderstreek. Ook Le Julien uit Aalter heeft nu 16 op 20 én rijft de prijs voor ‘Dessert van het Jaar’ binnen.

Lees ook: Topchef begint op zijn 71ste nog een gastronomisch restaurant: “We gaan voor de absolute top”

Restaurant De Bakermat in Ninove viel ook twee keer in de prijzen: Kevin Graf is Jonge chef van het Jaar én de zaak stijgt naar 15,5 op 20. Een opvallende nieuwkomer is Danny Horseele (72) met zijn nieuwe zaak Moscou in Gentbrugge de gids binnenkomt met 15,5 op 20.