Nieuws Oost-Vlaanderen Meetjesland gaat voor heus klimaatplan

Meetjesland gaat voor heus klimaatplan

Meetjesland gaat voor heus klimaatplan

Het Meetjesland mag dan al bekend staan als een idyllische toeristische bestemming en een groene long in Oost-Vlaanderen, toch is er ook op ecologisch vlak en op vlak van duurzaamheid nog altijd werk aan de winkel. In het Meetjesland (Eeklo) wordt daarom deze week het startschot gegeven voor een heus regionaal en ambitieus klimaatplan. Veertien gemeenten hebben zich geëngageerd om de algemene en op hoger internationaal niveau uitgetekende klimaat doelstellingen ook in eigen regio toe te passen. De gemeentebesturen kunnen rekenen op samenwerking met en steun van de provincie Oost-Vlaanderen, maar ook van Veneco. Veneco is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van 25 gemeenten rond Gent. Ook burgers en bedrijven worden zoveel mogelijk bij het idealistische initiatief betrokken.

Concreet is het de ambitie om de CO2-uitstoot zo veel als mogelijk te reduceren. Ook worden er maatregelen aangekondigd om de negatieve effecten van klimaatopwarming -denk maar aan overstromingen- tot een minimum te herleiden. Daarom zal er een globaal strategisch en actieplan worden uitgetekend in de onmiddellijke toekomst. Het begint deze week al met de ondertekening van een engagementsverklaring door alle betrokken partijen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.