Nieuws Oost-Vlaanderen Meetjeslandse streekproducenten lanceren webshop

Meetjeslandse streekproducenten lanceren webshop

Meetjeslandse streekproducenten lanceren webshop

De coöperatie mmm…eetjesland verenigt sinds 2007 hoeve- en streekproducenten uit de regio. Vorige week stelde de cvba trots zijn eigen webshop & distributiesysteem voor.

Al 10 jaar is de coöperatie mmm…eetjesland een begrip in de regio. Het verbindt lokale producenten en zorgt voor gezamenlijke promotie. Om verder te kunnen groeien had de coöperatie nood aan een vlot overkoepelend systeem voor verkoop en levering. Het Plattelandscentrum Meetjesland, dat instaat voor de begeleiding van de cvba, bundelde samen met de producenten zijn krachten om een gebruiksvriendelijke webshop en een bijhorend logistiek systeem op te zetten.

Nieuwe webshop

De regio Meetjesland start met een webshop in eigen beheer. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Europese steun voor Leaderprojecten. Wie voor minimaal 100 euro bestelt, geniet van een levering aan huis, voor kleinere bestellingen kan je terecht in een lokaal afhaalpunt. Alles verloopt geheel automatisch. Klikken, bestellen, betalen en klaar.

Bestellen kan tot zondag 12u en op de eerstvolgende dinsdag zijn de producten beschikbaar. In de aanvangsfase is er een levering per 14 dagen, op termijn is het de ambitie om wekelijks te kunnen leveren.

De logistiek ligt in handen van Dieter De Baere, producent van mmm…eetjesland via zijn hoeveslagerij ’t Pauwenhof. De eerste rit voor het grote publiek is voorzien op dinsdag 11 september. Bij afhaalpunten zijn de producten dan te verkrijgen vanaf 12 september.

Nieuwe producenten

Mmm…eetjesland groeit gestaag. Dit jaar zijn er weer 5 producenten bijgekomen. Dat brengt de teller op 34.

Nieuw in het assortiment zijn:

  • verse geitenkazen van Frappa Geitenkazen uit Kaprijke;
  • ‘gezonde’ pralines van de Gezondheidsbron uit Adegem;
  • streekbiertjes via Brouwerij Van Renterghem uit Knesselare;
  • Meetjeslandse gin & jenever van stokerij Eenvoud uit Zelzate;
  • cuberdontaart van bakkerij Philippe uit Eeklo.

Make-over

Ook de Meetjeslandse geschenkdozen kregen een make-over. Na meer dan 5000 verkochte exemplaren werd dit hoog tijd. De pakketten zijn samengesteld door de producenten en bevatten tal van lokale delicatessen, verpakt in een mooi, praktisch en stevig kleedje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.