Nieuws Mercier Vanderlinden: voor ondernemers, door ondernemers

Mercier Vanderlinden: voor ondernemers, door ondernemers

Mercier Vanderlinden: voor ondernemers, door ondernemers

Voor ondernemers, door ondernemers. Dat mag je bij Mercier Vanderlinden Asset Management (MVAM) best letterlijk nemen. De onderneming groeide uit het vermogen van de families Mercier en Vanderlinden, nadat zij in de jaren ’90 de familiale participaties in An-Hyp, Devos-Lemmens en Frisk hadden verkocht. Rasechte ondernemers, die ook anderen vooruit willen helpen op het gebied van vermogensbeheer en patrimoniale begeleiding. Sinds februari is MVAM ook actief vanuit Waregem.

“Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen, Gent van Oost-Vlaanderen, maar Waregem mag je gerust bekijken als het baken van beide provincies”, vertelt Didier Vandoorne van MVAM. “We openden hier zopas ons derde kantoor – na Antwerpen en Brussel – om nog dichter bij onze Oost- en West-Vlaamse klanten te staan.”

“Bovendien bruist het van de ondernemers in en rond Waregem, en het is hen wie we optimaal willen begeleiden. Ondernemerschap zit in ons DNA”, voegt collega Fernand Vanderstraeten toe.

Kwaliteitsvol groeien

Het vermogen beschermen en doen groeien op lange termijn, daar draait het om. De focus ligt op kwaliteitsvol beheer, gekoppeld aan doordachte investeringsprincipes.

“We investeren in zaken die we begrijpen en kennen op basis van eigen analyse en inzichten. We tellen drie investeringsportefeuilles waardoor we een hogere graad van specialisatie en expertise kunnen uitbouwen. Bovendien investeren onze klanten in dezelfde fondsen als de managing partners. Zij verzorgen ook het beheer. De belangen lopen dus gelijk”, vertelt het duo.

Zo zitten de ondernemers van de oprichtende families nog steeds met 90% van hun roerend vermogen in de structuren die ze zelf beheren.

We take it personally

De rode draad in het verhaal is de persoonlijke aanpak. Met Didier Vandoorne, Fernand Vanderstraeten, Marie-Emilie De Keukeleere, Christophe Callens en Jan Van Ishoven telt het Waregemse kantoor vijf lokale specialisten die het Oost- en West-Vlaamse ondernemerslandschap door en door kennen.

“Het is een discrete materie en dan is een persoonlijke aanpak essentieel. Van dokter verander je ook niet om de vijf jaar”, aldus Didier. “We creëren een stabiele omgeving voor onze klanten, zorgen voor financiële gezondheid en richten ons op een langetermijnsamenwerking waarbij we enerzijds de rol van adviseur, maar anderzijds meer en meer die van vertrouwenspersoon opnemen.”

“Proactief volgen we klantenportefeuilles op en geven we toelichting bij veranderende contexten in de professionele omgeving, de persoonlijke levenssfeer of in de economische wereld. Dat is een continue service zodat de kwaliteit van het beheer steeds optimaal blijft”, besluit Fernand.

Mercier Vanderlinden Asset Management beschermt de koopkracht van familiale vermogens en laat die groeien voor volgende generaties.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.