Limoncello is een nieuwe Gentse aanwinst Limoncello is een nieuwe Gentse aanwinst voor wie houdt van de Italiaanse keuken. — © IF

Met een Italiaans restaurant erbij wordt dit hotel stilaan een culinaire hotspot

Van der Valk Hotel Gent is geen plek waar alleen wordt geslapen en snel ontbeten. Meer en meer ontwikkelt het hotel zich ook tot een hotspot om te eten. Dat zet de Nederlandse keten nog eens in de verf met de opening van restaurant nummer drie.

Je kon er al klassiek tafelen in het populaire Cocotte en in hogere sferen sushi eten bij Mr­. Sato, met als toetje een panoramisch uitzicht vanop de bovenste verdieping. Vanaf nu is daar nog een derde keuzemogelijkheid bijgekomen: Italiaans.

Het interieur van Limoncello. — © IF

“We geloven erg hard in de toevoeging van een Italiaans restaurant”, zegt Dominique Van der Valk. “Bij Limoncello kan je terecht voor klassiekers uit de traditionele Italiaanse keuken met pure smaken en verse ingrediënten.” Denk aan belegde focaccia’s, huisgemaakte pasta en ovenverse pizza’s. Allemaal tegen redelijke prijzen, tussen 20 en 30 euro.

Racewagen

“Het draait ongelooflijk goed in Gent”, legt Van der Valk uit. “Er zijn natuurlijk onze hotelgasten. Maar door de ideale ligging komen hier ook veel zakenmensen en hun klanten die geen tijd of zin hebben om tot in het centrum van Gent te rijden.” Het hotel bevindt zich immers in de buurt van het UZ en Planet Group Arena en is makkelijk bereikbaar vanaf E17 en E40.

Een persoonlijke touch aan het interieur van Limoncello is de vintage racewagen Topolino. “Twee familieleden van ons hebben met die auto vorig jaar deelgenomen aan de legendarische uithoudingswedstrijd Mille Miglia in Italië”, zegt Dominique Van der Valk. “De respons van de mensen langs het parcours was zo positief dat we besloten hebben om het autootje permanent op te stellen aan de ingang van het restaurant.”

De racewagen die vorig jaar deelnam aan de legendarische Italiaanse uithoudingswedstrijd Mille Miglia, is een opvallend element in het interieur. — © IF