Nieuws Oost-Vlaanderen Met kortere doorlooptijden van orders is veel winst mogelijk

Met kortere doorlooptijden van orders is veel winst mogelijk

Met kortere doorlooptijden van orders is veel winst mogelijk

0000000000wekkerIn veel productiebedrijven is het dagelijkse kost: de orderverwerking en de werkvoorbereiding nemen zo veel tijd in beslag, dat de productieorders veel te laat op de werkvloer aankomen, om de levertermijn te kunnen halen. Het gebeurt ook niet zelden dat de werknemers met een productieorder willen starten en dan merken dat het nodige materiaal niet aanwezig is. Of er zijn juist zoveel processen bezig dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Telkens zorgt dat voor een lange doorlooptijd tussen het order en het afgewerkte product.

“Bedrijven die erin slagen de doorlooptijden te verkorten, kunnen dan ook heel wat winst boeken”, zegt Mark Van Pee, Adviseur Advanced Manufacturing bij Sirris, de overkoepelende organisatie uit Zwijnaarde die bedrijven ondersteuning biedt om technologische innovaties uit te werken. “We weten dat dooprlooptijden van orders tot 80% kunnen worden verkort. In de praktijkg betekent dit niet alleen minder spoedorders en extra transporten, lagere voorraden en magazijnruimte, maar ook een minder complexe planning, en geen dagelijkse planningsvergaderingen, een betere customer service.  Uiteindelijk leidt dit tot minder overhead, een hogere productiviteit en meer sales.”

Daarom organiseert Sirris ervaringsuitwisselingen op het gebied van doorlooptijdverkorting. Dat gebeurt in 2015 vier keer. Wie te laat is voor de sessie van 19 maart 2015, krijgt een nieuwe kans op 27 mei, 15 september of 19 november. Meer informatie op www.sirris.be/nl/agenda

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.