Chef Edwin Van Goethem Chef Edwin Van Goethem heeft met ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas een Michelinster. © jvdv

Michelinster blijft schitteren boven vier Wase toprestaurants: “Je raakt als chef deze onderscheiding niet zomaar gewoon”

Het Waasland telt al jaren een stijgend aantal betere eethuizen, met aan de top vier sterrenrestaurants. Hofke van Bazel, Sense in Waasmunster, Fleur de Lin in Zele en ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas kregen maandag van de wereldwijd toonaangevende culinaire gids Michelin de verlenging van hun ster.

Chef Edwin Van Goethem (59) ziet al sinds 2016 een Michelinster schitteren aan de ingang van zijn toprestaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas. “Je raakt als chef deze onderscheiding niet zomaar ‘gewoon’, want telkens is het een weerspiegeling én beloning voor een jaar hard en vooral minutieus werken met je team”, zegt Edwin. “Om met succes een sterrenzaak te runnen, moet het totaalplaatje blijven kloppen. We werken uitsluitend met topproducten en boeten nooit in aan kwaliteit.”

Lees ook: De Michelinsterren 2025 zijn uitgedeeld: dit zijn de sterrenrestaurants in Oost-Vlaanderen

Met de stijging van de prijzen en de personeelskosten moet ook de kosten-batenanalyse positief blijven. “We kunnen bogen op een sterk team, maar werken met minder mensen voor een kleinere bezetting in het restaurant. De passie voor het vak blijft enorm belangrijk. Naast de bestendiging van een Michelinster voor ’t Korenaer ben ik ook verheugd dat de collega’s in het Waasland hun ster behouden.”

Pop-up

Ons contact met Edwin levert nog een primeur op. “In februari communiceerde het stadsbestuur van Sint-Niklaas dat vanaf midden juni tot eind september werken voor de aanleg van nutsvoorzieningen plaatsvinden in Nieuwkerken. Ons restaurant zal daardoor moeilijk bereikbaar zijn. Daarom openen we in juni een pop-uprestaurant. Details daarover kan ik voorlopig nog niet kwijt.”

De broers Timothy en Bodi de Munck mogen de komende jaren uitkijken naar een eerste Michelinster. © jvdv

We hielden er vooraf rekening mee dat de broers Timothy (28) en Bodi (30) de Munck met hun Frans-Japans restaurant Ukiyo in Stekene in aanmerking konden komen voor een eerste Michelinster. “Zelf hadden we daar nog niet op gerekend, maar het is natuurlijk telkens hartverwarmend als we die reviews horen of lezen”, zegt Timothy. “In januari vierden we de derde verjaardag van Ukiyo. We blijven investeren om de ervaringen van onze gasten steeds beter te maken. Een Michelinster valt niet uit de lucht en het is ook geen doel op zich. Stabiliteit en positieve evolutie blijven onze belangrijke doelstellingen.”