Nieuws Oost-Vlaanderen Microsoft neemt Showpad onder de arm

Microsoft neemt Showpad onder de arm

Microsoft neemt Showpad onder de arm

De hoge verwachtingen die analisten en het grote publiek stellen in Showpad, met onder meer een vestiging in Gent, worden helemaal ingelost. Meer zelfs, Showpad dat pas werd opgericht in 2011, laat zelfs niet na zelfs de grootste sceptici te verbazen. Ditmaal mag het bedrijf van youngsters Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere pronken met een samenwerkingsakkoord met het grote Microsoft. De technologiegigant kondigde de deal zelf aan op een conferentie in Washington.

Showpad heeft een concept ontwikkeld waarmee salesmensen en marketeers hun bedrijf en hun prestaties veel beter kunnen monitoren. Zeg maar een compleet software alternatief voor de klassieke maar ook ietwat verouderde Power Point. De technologie van Showpad laat gebruikers ook toe om veel en nuttige info te filteren uit het systeem.

De Vlaamse scale-up, die ook vestigingen heeft in San Francisco, Portland en Londen, gaat van het ene succes naar het andere. Ook Belgische bedrijven van enige taille maken al handig gebruik van het aanbod van Showpad. In de VS en West-Europa is Showpad bekend en gegeerd. De deal met Microsoft moet voor het duo Bouten-Jonckheere ook de definitieve opstap zijn naar de Aziatische markt met zijn gigantisch potentieel. Microsoft zal sowieso via zijn eigen licentieverkopers de Showpad technologie wereldwijd aanprijzen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.