Nieuws Oost-Vlaanderen Milcobel, A&A Chocolaterie en Elta snelste Oost-Vlaamse groeiers

Milcobel, A&A Chocolaterie en Elta snelste Oost-Vlaamse groeiers

Milcobel, A&A Chocolaterie en Elta snelste Oost-Vlaamse groeiers

000000000000000melkontvangst-staalnameElk jaar maakt  zakenblad Trends de rangschikking op van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen. Voor Oost-Vlaanderen komt de coöperatie Milcobel Zuivel uit Kallo als winnaar uit de bus, in de categorie grote bedrijven. In de categorie middelgrote bedrijven mag A&A Chocolaterie uit Lokeren de pluimen op zijn hoed steken. De snelste groeier bij de kleine bedrijven is Elta uit Wetteren.

Milcobel mag naar eigen zeggen terugkijken op een sterk 2013 met onder meer veel vraag uit Rusland en China. Bij monde van Eddy Leloup, directeur coöperatiezaken liet het bedrijf weten dat het om minder conjunctuurgevoelig te zijn zwaar heeft geïnvesteerd, onder meer in een fabriek voor consumentenkaast in Moorslede en uin de uitbreiding van de fabriek voor industriële kaas in Langemark.

A&A Chocolaterie uit Lokeren, de winnaar in de categorie middelgrote bedrijven, maakt paas-, herfst, winter- en kerstfiguurtjes in chocolade, maar ook gedecoreerde minitabletten en is actief op de private labelmarkt. Zusterbedrijf Pralinart staat bekend om zijn pralines, terwijl Hamlet fungeert als distributiebedrijf. A&A groeide in 2013 door tot een omzet van 14,3 miljoen euro, waarvan het 60 procent genereert via export naar 105 landen.

Elta, een bedrijf uit Wetteren dat is opgericht door de broers Halil en Mehmet Taslidere, is de winnaar bij de kleine bedrijven. Onder druk van krimpende budgetten opteren gemeenten minder voor nieuwe riolen en meer voor renovatie. Elta heeft zich het voorbije decennium gespecialiseerd in rioolrenovatie en plukt daar nu de vruchten van. In de loop der jaren verruimde het bedrijf de focus naar nutsaansluitingen en kleine wegherstellingen, maar de riolen bleven de grootste groeimarkt.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.