Nieuws Oost-Vlaanderen Modehuis Xandres boekt 6,8 miljoen euro verlies weg

Modehuis Xandres boekt 6,8 miljoen euro verlies weg

Modehuis Xandres boekt 6,8 miljoen euro verlies weg

DESTELBERGEN – Modebedrijf Xandres uit Destelbergen heeft een zwaar jaar achter de rug. Gelukkig kon een kapitaalinjectie van moederbedrijf Damartex de verliezen aflakken. In totaal pompte de Franse groep 3 miljoen euro in het bedrijf wat het totale kapitaal op 8,1 miljoen bracht. Voldoende om vervolgens de tot 6,8 miljoen euro opgestapelde verliezen weg te boeken.

Toch toont Xandres zich optimistisch voor het huidige boekjaar. Het bedrijf ziet nu al “een positief herstel”, zonder daar cijfers op te plakken. Het digitale transformatieplan en de heropening van de winkels zou de resultaten moeten opkrikken.

Tweede kapitaalsverhoging

Managing director Patrick Desrumaux: “De herkapitalisering heeft ons de mogelijkheid gegeven om de investeringen in digitale activiteiten verder op te drijven. Met deze kapitaalsverhoging geeft de Groep Damartex blijk van steun en vertrouwen in Xandres en zijn capaciteit om zich verder internationaal te ontwikkelen in de toekomst.”

 

NMBS

In oktober 2020 leverde Xandres nog alle nieuwe uniformen voor de 4.400 personeelsleden van de NMBS. In totaal ging het om 70.000 nieuwe kledingstukken, goed voor een extra omzet van 2 miljoen euro. Deze levering kadert in een opdracht die vier jaar loopt en twee keer hernieuwbaar is. Begin dit jaar werden de eerste bijbestellingen geleverd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.