Nieuws Oost-Vlaanderen Mono Masterclass daagt ondernemerstalent uit

Mono Masterclass daagt ondernemerstalent uit

Mono Masterclass daagt ondernemerstalent uit

11a2c91Elke dag zijn ergens wel berichten te lezen over een grotere nood aan ondernemerschap. Dat betekent niet alleen dat meer mensen moeten kiezen voor het leiden van een eigen bedrijf, maar ook dat er bij ondernemingen een grote nood is aan talenten die dat ondernemerschap als “intrapreneur” ten toon spreiden.

“Recent gaf een UNIZO-onderzoek nog aan dat ondernemingen het moeilijk blijven hebben om vacatures ingevuld te krijgen”, zegt An Boone (foto). “Daarom heb ik samen met Maurice Tournicourt en Stig VanHauwermeiren, het initiatief genomen om de opleiding “MONO Masterclass Ondernemingszin en Ondernemerschap” (http://www.monomasterclass.be) op te zetten. Het gaat om een intensief traject van drie maanden dat vanaf 3 oktober 2016 deelnemers de kans biedt om via “in companytrainingen” hun talenten in marketingcommunciatie, financieel management, leiderschap en organisatie voort te ontplooien. Er gaapt een grote kloof tussen de schoolbanken en het professionele leven. Na het praktijkgerichte MONO-traject zijn pas afgestudeerden en ook talenten die om één of andere reden hun diploma niet hebben gehaald volledig klaar om met heel veel goesting aan de slag te gaan als ondernemer binnen een eigen bedrijf of als werknemer met de ondernemerschapsgeest waar heel veel werkgevers naar op zoek blijven gaan. ”

Het MONO-traject staat open voor maximaal vijftien jonge talenten die coaching op maat zullen krijgen. Iedere cursist krijgt een gedreven mentor uit het werkveld, een goeroe die als klankbord fungeert doorheen het traject en erna. Experten als Bert Van Wassenhoven (Think with People), Katrien Dewijngaert (KBC Startit), Eline De Meyer (Securex), Frank Manesse (The Future Generation), … fungeren als MONO mentor”, geeft An Boone nog aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.