Kaat Heirbrant © LRG

Mooi hoekpand wordt pannenkoekenhuis en aperobar: “We willen niet concurreren met Gwenola”

Zoet of hartig, dun of fluffy: in het nieuwe Et Alors bakt Kaat Heirbrant (44) allerlei soorten pannenkoeken. ’s Avonds transformeert het pannenkoekenhuis in de Jan Breydelstraat in een aperobar. En dat allemaal in een Parijse sfeer.

“Bij ons vind je niet enkel pannenkoeken met boter en suiker”, steekt Kaat Heirbrant van wal. De zaakvoerster bakt niet alleen dunne crêpes maar ook fluffy pannenkoeken, zowel zoet als hartig. Die werkt ze af met allerlei toppings die variëren van appel met notencrumble tot pompoen en rode biet.

Kaat wilde al lang iets doen met pannenkoeken, maar anders dan een typisch pannenkoekenhuis. “We willen geen tweede Gwenola worden, ook al ga ik daar graag. Het idee is er gekomen doordat mijn kinderen graag brunchen in het weekend en ongelofelijke fans zijn van mijn pannenkoeken.”

Et Alors is ingericht in Parijse stijl. © lrg
Et Alors is ingericht in Parijse stijl. © LRG

Jarenlang bakte Kaat allerlei soorten pannenkoeken voor haar kinderen. Ze had dus al goed geoefend voor ze de stap naar Et Alors waagde. “Ik denk dat er nog wel plaats is voor een tweede pannenkoekenhuis in Gent. We willen niet concurreren met Gwenola.”

De zaakvoerster werkte twaalf jaar achter de schermen van het Lichtfestival in Gent. Via haar vriend Jilles D’Hulster, de man achter de burgerketen Jilles, herontdekte ze haar liefde voor de horeca.

Et alors?

De naam Et Alors verwijst deels naar de beroemde quote van voormalig Frans president François Mitterrand: “Et alors?” was zijn repliek toen hem het bestaan van een buitenhuwelijkse dochter werd aangewreven. De man krijgt in een fotokader een plaats aan de muur. “Maar het is ook een beetje mijn levensmotto. Af en toe moet je je niets aantrekken van wat gebruikelijk is. Gaan aperitieven en het is nog geen vrijdag? En dan?”