Nieuws Oost-Vlaanderen Motorbouwer ABC lijft familiebedrijf E. Van Wingen in

Motorbouwer ABC lijft familiebedrijf E. Van Wingen in

Motorbouwer ABC lijft familiebedrijf E. Van Wingen in

EVERGEM – De Gentse motorbouwer ABC heeft E. Van Wingen (EVW) uit Evergem overgenomen. “Bij deze overname zijn synergiën en complementariteit de kernwoorden”, melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

E. Van Wingen uit Evergem is een tweede generatie familiebedrijf dat zich toelegt op noodstroomvoorzieningen en andere energietoepassingen. Het bouwt en installeert warmte-krachtkoppelingen van 9 tot 1.000 kWe, die draaien op aardgas, biogas of waterstof.

Volgens CEO Jean-Pierre Van Wingen zal de overname het bedrijf meer slagkracht geven in binnen- en buitenland. “De uitwisseling van kennis en knowhow is een nieuwe troef”, vertelt hij.

Waterstof

Het Gentse ABC bouwt al meer dan honderd jaar motoren. Eerder dit jaar pakte het bedrijf uit met nieuwe waterstofmotoren, die het ontwikkelde in een joint venture met het Antwerpse scheepvaartbedrijf CMB.

LEES OOK. Maak kennis met de nieuwe waterstofmotoren van BeHydro: “Dit is een echte mijlpaal”

Volgens CEO Tim Berckmoes creëert de overname extra kansen op vlak van waterstoftechnologie. “Bedrijven die kennis hebben van verbrandingsmotoren en innovatief bezig zijn met waterstof zijn uniek in België”, aldus de CEO. “EVW is zo’n bedrijf, en we zijn dan ook heel blij met de overname.”

Op vrijdag 30 september gaan de aandelen in EVW over naar ABC. Alle vijftig medewerkers van EVW blijven aan boord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.