Nieuws Oost-Vlaanderen My Future Works zet loopbanen op het juiste spoor

My Future Works zet loopbanen op het juiste spoor

My Future Works zet loopbanen op het juiste spoor

000000myfwAnderhalf jaar geleden sloegen de hr-dienstverleners The Future Alliance, met onder meer een kantoor in Gent, en Attent voor Talent uit Adegem de handen in elkaar om een loopbaancentrum op te richten.  Het is intussen uitgegroeid tot één van de trendsetters in het Vlaamse loopbaanlandschap en krijgt nu ook een naam : “My future works”.

Het aantal burnouts neemt toe, we weten allemaal dat we langer zullen moeten werken en er komt een nieuwe generatie professionals op de arbeidsmarkt die heel anders aankijkt tegen werken dan de vorige. Dat alles zorgt voor een toenemende nood aan loopbaancoaching, die werknemers én zelfstandigen een traject aanbiedt waarin ze hun talenten echt leren ontdekken en waarin ze leren om keuzes te maken, zodat ze als het ware van hun hobby hun beroep kunnen maken.

“Ik ben enorm fier op ‘My Future Works’. Deze naam zet onze missie rond loopbaancoaching perfect in de verf”, vertelt Elie Naudts, Managing Consultant bij The Future Alliance. “Samen met ons netwerk van 25 actieve loopbaancoaches willen wij dé voortrekker zijn van een positief waarderende aanpak bij  loopbaanbegeleiding”.

Jan De Keyser, die vanuit Attent voor Talent instaat voor methodiekontwikkeling, vult aan: “In 2014 mochten wij meer dan 500 mensen verwelkomen in ons loopbaancentrum. Zo konden wij ons steentje bijdragen tot een duurzame economie waar mensen met meer plezier gaan werken.”

Sinds 1 juli 2013 heeft elke werkende of zelfstandige in Vlaanderen met tenminste 1 jaar werkervaring per periode van 6 jaar recht 8u loopbaancoaching. Tijdens deze coaching ontwerpt de coachee samen met zijn coach de loopbaan die écht bij hem past, en onderzoekt hij op welke manier hij zich verder kan ontwikkelen.  De pakketten hebben de vorm van elektronische loopbaancheques en worden uitgegeven door de VDAB.  De coaches van My Future Works bieden loopbaancoaching aan op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Op 18 februari en 12 maart vinden twee info-sessies plaats over de verschillende aspecten van loopbaancoaching, respectievelijk in het Gezondheidscentrum Alterna in Sint-Niklaas en in het kantoor van The Future Alliance in Gent, telkens van 19 uur tot 20u30.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.