Nieuws Oost-Vlaanderen Na hondenvoeding lanceert Just Russel nu ook data-gedreven kattenvoeding

Na hondenvoeding lanceert Just Russel nu ook data-gedreven kattenvoeding

Na hondenvoeding lanceert Just Russel nu ook data-gedreven kattenvoeding

GENT – Heb je geen idee welke voeding je huisdier nu precies nodig heeft of wat de ideale dagelijkse portie is? Je bent heus niet alleen. Just Russel, een Gentse start-up in gepersonaliseerde hondenvoeding, ging vorig jaar net voor de eerste lockdown van start om het welzijn van onze huisdieren te verbeteren. Na een succesvolle start bij honden vonden de jonge ondernemers het nu ook tijd om kattenbaasjes te helpen.

Tot 60% van de Belgische honden en katten kampen met overgewicht, waarvan een aanzienlijk percentage zelfs obesitas heeft. Dit vormt een groot probleem aangezien de ziekte gepaard gaat met een continue lage graad van ontsteking. Hierdoor krijgen onze huisdieren sneller last van andere ziektes. Bovendien kan de levensverwachting bij sommige rassen tot 2,5 jaar verminderen. De start-up zet daarom in op preventieve gezondheidszorg via bewegings- en voedingsadvies, inclusief een persoonlijk voederplan op maat van je dier. Dat het belang van gezondheid van huisdier aan belang wint bewijzen recente cijfers. Maar liefst 87% van de kattenbaasjes beschouwd hun kat als deel van de familie.

Louis Mortreu, mede-oprichter Just Russel: “Meer bewegen en minder eten is het logische advies tegen overgewicht. Vooral de juiste portie en voeding op basis van de noden van je dier zijn belangrijk voor het laatste.”

 

Gepersonaliseerd voor je huisdier en aan huis geleverd

‘Beter voor je kat, gemakkelijker voor jou’ is de slagzin waarmee Just Russel nu ook de kattenvoeding markt wil veroveren. Op hun website beantwoord je een 10-tal eenvoudige vragen over je huisdier. Vervolgens berekent het algoritme de beste voeding en hoeveel gram je kat dagelijks nodig heeft. Als kers op de taart wordt de gepersonaliseerde voeding maandelijks gratis aan je voordeur geleverd. Te gek voor woorden zou je denken, uit recente studies blijkt dat bijna 8 op 10 kattenbaasjes de kwaliteit van de voeding van hun kat even belangrijk vindt als hun eigen voeding (bron: iVOX study March 2021 – BEPEFA).

Benieuwd naar jouw kat’s persoonlijke voedingdingsplan? Stel het gratis samen op www.justrussel.com

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.