Nieuws Oost-Vlaanderen Na NONA June brengt Gentse Charlotte nu ook NONA Spritz op de markt

Na NONA June brengt Gentse Charlotte nu ook NONA Spritz op de markt

Na NONA June brengt Gentse Charlotte nu ook NONA Spritz op de markt

GENT – No alcohol, no compromises. Da’s wat de Gentse Charlotte Matthys in gedachten had toen ze in 2018 haar eigen alcoholvrije variant op gin ontwikkelde, nadat ze tijdens het uitgaan merkte dat de selectie alcoholvrije dranken op de kaart wel héél erg beperkt was. Intussen is haar NONA June hyperpopulair in de hele wereld: van Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, de UK en Scandinavië tot in Curaçao. Nu lanceert de jonge bio-ingenieur een nieuwe non-alcoholische spirit: NONA Spritz. Een kruidig drankje met sinaasappelzeste, bloedsinaasappel en gentiaan wortel.

Drie jaar geleden lanceerde de toen 24-jarige Charlotte Matthys de allereerste Belgische alcoholvrije gin: NONA June. Een spirit op basis van negen verschillende botanicals en jeneverbessen die ze toen creëerde en zélf bottelde vanuit haar eigen woonkamer/ geïmproviseerd laboratorium. Drie jaar later staat NONA June op de kaart in heel wat hippe bars en restaurants, vind je de alcoholvrije gin wereldwijd terug in de winkelrekken en scoorde de gin al heel wat awards op prestigieuze, internationale drankwedstrijden.

NONA Spritz

Na haar premium niet-alcoholische gin, komt de jonge bio-ingenieur nu met NONA Spritz: een alcoholvrije spirit, waarbij de bitterzoete smaken van sinaasappelzeste en bloedsinaasappel in balans zijn met de kruidige en bittere toets van gentiaan wortel. Dat is een veelzijdig geneeskruid, dat goed is voor je gezondheid en in de middeleeuwen zelfs een ‘wondermedicijn’ genoemd werd.

Zowel NONA June als NONA Spritz zijn het resultaat van een complex distillatieproces. Beide spirits zijn non-alcoholische dranken met plantenextracten en distillaten.

Charlotte Matthys: “Vroeger maakte ik thee met kruiden die ik in de velden om me heen vond, nadien begon ik te experimenteren met distillaten en botanische producten. Ik heb nu mijn eigen gin, zonder alcohol, maar met evenveel smaak, en de tijd was rijp om iets nieuws te creëren. Na heel wat experimenteren met verschillende kruiden, is er nu NONA Spritz.”

Om het smaakpallet van de nieuwe NONA Spritz mee vorm te geven, kreeg Charlotte hulp van gerenommeerde chefs en sommeliers. Tijs Coessens, Sommelier of the year: “NONA Spritz heeft een frisse smaak, is zeer goed in balans met een mooie droge toets en een bittere afdronk. Top!”

Heerlijke receptjes

Hoe je NONA Spritz drinkt? De mocktail-mogelijkheden zijn eindeloos, maar dé favoriet van Charlotte is de perfect serve ‘NONA Spritz & Tonic’: Vul een glas met ijs. Voeg 5cL NONA Spritz en 10cL tonic toe. Werk af met een sinaasappelschijfje. Cheers!

Of ga voor de ‘NONA Spritz Cooler’:

  • 5cl Spritz
  • 2cl Pompelmoessap
  • 1cl limoensap
  • 1 snuifje zout
  • 7cl Grapefruit Soda

Zo ga je te werk:

  1. Vul een groot glas met ijs en voeg er de Spritz, Pompelmoessap, Limoensap en het snuifje zout aan toe.
  2. Roer eens goed door met een barspoon om de ingrediënten te mengen en af te koelen.
  3. Voeg er voorzichtig de Grapefruit Soda aan toe en roer nog eens zachtjes om te mengen.
  4. Garneer met een stukje pompelmoes en munt.

Je vindt NONA June én de nieuwe NONA Spritz online via www.nonadrinks.be, in de drankhandel, speciaalzaken en in Delhaize.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.