Haroon noemde zijn zaak naar zijn favoriete serie. Foto Ruben De Keyzer

Nachtwinkeluitbater Haroon Gill (46) wil voortaan ook overdag Deinzenaren bedienen

DEINZE - Nachtwinkeluitbater Haroon Gill (46) wil voortaan ook overdag de Deinzenaren bedienen. In een leegstaande handelsruimte van Deinze Koopcenter opent hij ‘Knight Rider’. Een nieuwe dagwinkel, en een broertje voor zijn nachtwinkel ‘Night Rider’ in de Gentstraat.

De vraag wat Haroons favoriete televisieserie is, klinkt overbodig. “Ik keek graag naar de serie ‘Knight Rider’ als kind”, zegt Haroon. “Mijn eerste zaak heette ik daarom Night Rider. Maar omdat ik hier overdag open ben, maak ik er ‘Knight Rider’. Al is niet iedereen er even bekend mee, want sommige klanten spreken het uit als knicht“, lacht Haroon.

De nieuwe dagwinkel is een mooie uitbreiding voor Haroon. “Ik ben tien jaar geleden van Houthulst en Diksmuide naar Deinze verhuisd”, zegt hij. “Daar was ik werknemer in de nachtwinkel in de Gentstraat. Zeven jaar geleden heb ik hem overgenomen.”

Haroon verduidelijkt dat ook Night Rider zal open blijven. Dagwinkel Knight Rider is van zondag tot vrijdag open van 9 uur tot 20 uur. Nachtwinkel Night Rider blijft elke dag open van 18 uur tot 1 uur, op vrijdag en zaterdag tot 2 uur ’s nachts.

Personeel

De man zal uiteraard geen 24 uur per dag werken. “Ik blijf zelf werken in mijn nachtwinkel, en zal voor de dagwinkel personeel inschakelen. Het is eenvoudiger om een werknemer te vinden voor een dagwinkel dan ’s nachts.”

Haroon is tevreden met de nieuwe wending voor zijn onderneming. Hij biedt er onder meer algemene voeding, drank en rookwaren aan. “Ik ben graag altijd in de weer. Soms is er wel eens stress, maar dat is het leven. Deinze is ook een leuke stad. In de Gentstraat voel ik vandaag veel concurrentie, dus dit pand in de Karel Picquélaan is voor mij zeer geschikt.”