MINI1.2.1.082816

Nagelnieuw tuinkantoor Mini One zegt adieu tegen plaatsgebrek en hoge brandstofprijzen

DE PINTE - Het Belgische Systimber – pionier in massieve houtschakelbouw voor tuinkantoren en tiny spaces – heeft een instant hit te pakken met haar Mini One-ontwerp. Het allereerste, en gloednieuwe standaardontwerp van het merk, dat anders zo wild en breed gaat als de klant wil, veegt de vloer aan met het ontbreken van een eigen werkplek in huis (want thuiswerk is here to stay) en tackelt zo tegelijk de dure brandstofprijzen.

Het Oost-Vlaamse Systimber heeft zijn roots in De Pinte en zijn hart in passief wonen en de houtbouw liggen. Een passie en kennis die tot in de jaren ’80 teruggaat en in 2015 effectief in de oprichting van Systimber werd omgezet. Met hun baanbrekende, op schroeffunderingen opgetrokken houtschakelbouw in massieve elementen, vullen ze de leemte die er in het proces naar meer groene en duurzame woningen bestaat. Systimber levert houten tuingebouwen op maat rechtstreeks aan de particuliere klant, denkt samen met hen na over de beste oplossing en enthousiasmeert hen met 3D-schetsen. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met Systimber in één van de 3 inspiratieruimtes in Kortrijk, De Pinte of Tervuren.

One size fits all

Dat standaard niet gemiddeld moet zijn, bewijst de Mini One: een knap vormgegeven tuinkantoor van 9 m2 grondoppervlakte met zadeldak, demonteerbaar bureaublad en twee grote glaspartijen die het licht laten binnenstromen. Het ontwerp bleek meteen na lancering een groot succes en de reden hiervoor moeten we, naast het knappe design, niet zo ver zoeken natuurlijk. Want de afgelopen twee jaar werden we geconfronteerd met de limieten van onze woning en de grenzen aan de multifunctionaliteit ervan. Een stille, lichtrijke plek waar je rustig kan werken, was een droom voor velen.

Als bonus krijgt de populariteit van de Mini One een extra duwtje door de dure brandstofprijzen: een eigen afgelegen tuinkantoor vermindert de noodzaak aan een bezoek aan de officiële werkplek en trekt zo een streep door die dure autoritten.

 

A la carte

Circulair wonen zit in de lift. Meer dan een persoonlijke keuze wordt het nl. ook steeds meer een must om met respect voor mens en milieu te bouwen. Gedragen door een schroefpaalfundering, en dus geen verharde betonnen basis, blenden de tiny spaces van Systimber dankzij jouw persoonlijke voorkeuren zachtjes in de omgeving in. Want in de catalogus van Systimber staan dan wel enkele suggesties, elke realisatie wordt volledig op maat van de klant gemaakt: de kleur hout, de vorm van het dak, de grondoppervlakte, de raampartijen, de lay-out binnenin, … Jij kiest hoe je jouw personal space vormgeeft en hoe die in jouw tuin past.

Dient jouw tuingebouw als thuiswerkplek, hobbyruimte, lounge room of home gym? Ontwerp het volledig op maat van jouw wensen. Bovendien zijn de houten tuingebouwen verplaatsbaar en moeten ze door hun samenstelling uit volledige massieve houten balken o.a. niet extra geïsoleerd worden. Voor groots wonen met een kleine footprint.

Stapsgewijs naar een droom

Zo’n tiny space ontwerp je natuurlijk niet zonder hulp. Na een eventueel bezoek aan één van de inspiratiecentra (in De Pinte, Kortrijk en Tervuren) of een coup de foudre on- of offline, komt een specialist van Systimber ter plaatse bij je thuis. Samen bekijken jullie wat je graag wilt, wat het doel is en hoe je dat het liefste invult. Thuiswerkplek, atelier, tweede woonkamer of home gym? Een bouwplan wordt uitgetekend en omgezet in een 3D-realisatie zodat je zo goed mogelijk kan inschatten waarvoor je kiest.

Dankzij het unieke schakelbouwsysteem, waarbij de tiny space wordt gemaakt door houten balken één na één aan elkaar te verbinden, kunnen de balken gewoon door de voordeur naar de tuin gedragen worden. Zo kan jij 3 dagen nadat de eerste balk over de drempel is gedragen, al genieten van je outdoor cocon.

Brabançonne in het groen

Systimber is terecht fier een Belgisch bedrijf te zijn dat de productie in België houdt. Het maatwerkbedrijf opende vorig jaar nog een uitbreiding van de productiesite in Merelbeke waardoor de capaciteit meer dan verdrievoudigde. Kwaliteit van eigen bodem dus, en dat met hout dat enkel uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.