Nieuws Oost-Vlaanderen Nederlandse beschuitfabrikant gaat in zee met Edan

Nederlandse beschuitfabrikant gaat in zee met Edan

Nederlandse beschuitfabrikant gaat in zee met Edan

bolletjeWie wel eens naar de STER op de Nederlandse televisie kijkt, kent ongetwijfeld de beschuiten van het merk Bolletje uit Almelo, die ook in diverse van onze supermarkten te vinden zijn. De  Nederlandse beschuit- en knäckebrödfabrikant met dezelfde naam kondigde nu een samenwerking aan met ERP-specialist Edan Business Solutions die kantoren heeft in Gent en in het Nederlandse Helmond.

Edan helpt   kleine, middelgrote en grote ondernemingen uit de voedingssector, de groothandel en de retail en de bouw- en installatiesector met de automatisering van hun businessprocessen. Het bedrijg gaat Bolletje bijstaan bij de verdere automatisering van de bedrijfsprocessen. Bolletje gaat daarvoor gebruik maken van Microsoft Dynamics AX 2012.

Bolletje was al sinds de jaren 80 geautomatiseerd aan de hand van een eigen ontwikkeld maatwerksysteem, waaraan in de loop der jaren diverse applicaties werden gekoppeld.  Het bedrijf had nu echter behoefte aan een systeem dat in alle afdelingen de medewerkers in staat stelt om efficiënter te werken.  Dat de keuze op Microsoft Dynamics van Edan viel hoeft niet te verwonderen, want eerder automatiseerde het bedrijf ook al zijn administratie met dit systeem.

In 2013 werd Bolletje overgenomen door het Duitse bedrijf Borggreve. Dat was tegelijk ook het startsein om de verdere automatisering onder de loep te nemen. “Met Dynamics AX for Food haalt Bolletje een standaard ERP-systeem binnen dat het zelfstandig kan beheren en niet afhankelijk maakt van één leverancier”, zeggen  Sander van Oversteeg en Stijn Geeroms van Edan.

“In de afgelopen jaren is de voedingsmiddelenindustrie, die ook sterk aanwezig is in Oost-Vlaanderen, tot één van de belangrijkste focusmarkten van Edan uitgegroeid. Het partnership met Bolletje is daarom van strategisch belang op meerdere fronten. Zo is Bolletje een A-merk met een grote en positieve uitstraling in de markt.”

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.