Nieuws Oost-Vlaanderen Neemt La Lorraine twee vestigingen van Le Bon Grain over?

Neemt La Lorraine twee vestigingen van Le Bon Grain over?

Neemt La Lorraine twee vestigingen van Le Bon Grain over?

la%20lorraine%201Na het faillissement dan de bakkerijgroep Le Bon Grain, zou de curator volgens diverse bronnen een bod ontvangen hebben voor de overname van de vestigingen in Asse en Heusden-Zolder van bakkerijgroep la Lorraine uit Ninove. Daarmee zouden naar verluidt zowat 200 van de 700 jobs kunnen gered worden.

La Lorraine, de nummer één van de Belgische bakkerijmarkt, die brood- en patisserieproducten uitvoert naar meer dan 25 landen, zou met een eventuele overname van twee vestigingen van Le Bon Grain – voor de vestiging in het Henegouwse Morlanwez zou een andere kandidaat-overnemer opgedoken zijn – een nieuw hoofdstuk schrijven in zijn expansieverhaal, met onder meer een sterke positie in centraal en Oost-Europa.

CEO Guido Vanherpe hamert de laatste tijd sterk op het belang van lokale productie, wat zich vertaalt in de slogan “van akker tot bakker”.

“Bij La Lorraine geloven we in de kortst mogelijke keten, van de akker tot de bakker”, zegt hij daarover. Uiteraard speelt La Lorraine daarmee voor een stuk in op de trend van de toenemende belangstelling voor alles wat lokaal geproduceerd wordt, al benadrukt de groep ook dat dit in haar sector hoe dan ook dé manier blijft  om steeds lekkerdere en versere producten te kunnen aanbieden en dat dit past in het streven naar optimale klantentevredenheid.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.