Nieuws Oost-Vlaanderen Negen Oost-Vlaamse ondernemingen krijgen "charter duurzaam ondernemen"

Negen Oost-Vlaamse ondernemingen krijgen "charter duurzaam ondernemen"

Negen Oost-Vlaamse ondernemingen krijgen "charter duurzaam ondernemen"

charZoals we eerder meldden kreeg Victor Buyck Steel Construction uit Eeklo op 16 juni het allereerste “Charter Duurzaam Ondernemen” (CDO) uit handen van de provinciaal gedeputeerde voor milieu, Jozef Dauwe.  Maar uiteraard staat duurzaam ondernemen, met aandacht voor planet, people en profit, ook bij tal van andere Oost-Vlaamse bedrijven hoog op de agenda. Op 17 juni mogen dan ook  nog acht andere bedrijven dit CDO ontvangen. Het gaat om Cnudde Verpakking uit Kruishoutem, Eandis uit Melle, Solutia, Plastal, Volvo en Oost-Vlaams Milieubeheer uit Gent, Initial uit Zele en Vondelmolen uit Lebbeke.

“In het project “Charter Duurzaam Ondernemen” werken de deelnemers gedurende een jaar op een resultaatgerichte manier aan de continue verbetering van hun prestaties met focus op milieu, sociale en economische thema’s”, zegt Jozef Dauwe. Deze bedrijven communiceren op een transparante manier met hun stakeholders over de geleverde inspanningen en de behaalde resultaten.  Het project richt zich zowel tot kmo’s als grote ondernemingen uit alle sectoren en geeft de bedrijven de opportuniteit om op maat van hun onderneming aan duurzaam ondernemen te werken.”

Ondernemingen die zich bijzonder inzetten om de milieu-, welzijns- en sociale wetgeving te respecteren én daarbij extra inspanningen leveren, leggen aan het einde van het actiejaar hun realisaties voor aan een team van onafhankelijke deskundigen en ontvangen bij een positieve evaluatie het charter.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Deelnemen aan het project Charter Duurzaam Ondernemen vraagt een behoorlijk sterk engagement en de inzet van diverse medewerkers van de betrokken onderneming. Maar de gunstige effecten zijn dan ook niet min: versterking van het bedrijfsimago, stimuli voor continue verbetering, sensibilisering van werknemers. Bovendien blijkt dit Charter als een inspiratiebron te werken voor nieuwe initiatieven.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.