Nieuws Oost-Vlaanderen New kid in town: Marjan Storme

New kid in town: Marjan Storme

New kid in town: Marjan Storme

GENT – Marjan Storme is een nieuw Made in Belgium merk, in een verhaal van slow fashion en sustainability. De cruciale basics in een eigenzinnige, uitgepuurde en tijdloze versie. Authentieke high-end fashion, kwalitatieve stoffen en stijlvolle snits. Kom dit weekend kennis maken met haar nieuwe collectie tijdens de pop-up aan de Brabantdam in Gent.

Marjan Storme lanceert haar eerste dames capsulecollectie bestaande uit vier kledingstukken en gebaseerd op de jazzfunerals van New Orleans. Een collectie volledig in zwart en wit voor de vrouw die haar eigenheid wil benadrukken met een combi van essentie en kracht.

Geen duistere arbeidsomstandigheden

Slow fashion is de tegenhanger van de fast fashion. Geen modeseizoenen en continue wisselende trends. Wel tijdloze, trend- en seizoensoverstijgende kledij. Marjan Storme brengt één collectie per jaar, en vult aan. Geen afval, geen overstock. De collectie is volledig van Belgische makelij. Zo gebeurt de productie bij Andres Nv in Destelbergen.

“Dit is een bewuste keuze”, zegt Storme. “Ik wil onze lokale economie steunen en garant kunnen staan voor goede arbeidsomstandigheden. We hebben in België een lange geschiedenis van textiel en mode, ik wil de knowhow van dit métier hepen behouden en mee de toekomst garanderen.”

Bovendien werkt Storme met duurzame, gerecycleerde en ecologische materialen en met GOTS-gecertificeerde stoffenleveranciers zodat de omstandigheden voor mens en milieu gegarandeerd zijn.

Crowdfunding

Voor de verdere productie van deze collectie én de opstart van de volgende collectie is een crowdfundingcampagne opgestart, die is terug te vinden op het platform van Ulule én Hello Crowd. Marjan Storme vertelt: “We willen met deze campagne 7500 euro ophalen en zitten nu aan 55%. De actie loopt af op 7/06. Voor wie mee aan de basis wil staan van een nieuw Made in Belgium merk, steun ons project en kies een beloning of pre-order jouw kledingstuk!”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.