Nieuws Oost-Vlaanderen NGDATA haalt 10,2 miljoen dollar vers kapitaal op

NGDATA haalt 10,2 miljoen dollar vers kapitaal op

NGDATA haalt 10,2 miljoen dollar vers kapitaal op

20d80adNGDATA heeft zijn hoofdkwartier in Gent en een kantoor in Mechelen, maar het technologiebedrijf heeft een grotere bekendheid in de Verenigde Staten, waar het in verschillende kapitaalrondes al heel wat venture capitalists wist te overtuigen en waar het kantoren heeft in New York en in San Fransisco.

Het bedrijf profileert zich als een aanbieder van oplossingen in het beheer van “customer experience” op basis van big data.  “We helpen bedrijven in datagedreven sectoren zoals de media- en uitgeverijsector, de financiële sector en de telecomsector om in alle kanalen de klantenervaring te automatiseren”, zegt CEO Luc Burgelman, “zodat ze de klantentevredenheid en de klantentrouw kunnen opdrijven.”

Dat gebeurt met een softwareprogramma met de naam  Lily Enterprise dat organisaties in staat stelt om onder meer tijdig gepersonaliseerde offertes te maken en klanten een wow-gevoel te bezorgen.

Op 27 oktober kondigde het bedrijf aan dat het een nieuwe kapitaalronde heeft afgesloten voor een bedrag van 10,2 miljoen dollar. Dat bedrag is geïnvesteerd door  een consortium van investeerders rond Idinvest Partners, met daarbij onder meer ook de Belgische durkapitaalmaatschappijen Capricorn Venture Partners, SmartFin Capital, Nausicaa Ventures en Pamica, de investeringsmaatschappij van Michel Akkermans.

“Het verse kapitaal wordt gebruikt om de groei nog sterker te schalen en om het programma Lily Enterprise nog verder te ontwikkelen”, geeft Luc Burgelman aan.

Tegelijk kondigde NGDATA aan dat Luc Maruenda, partner bij Idinvest Partners, toetreedt tot de raad van bestuur en dat het Michel Akkermans benoemt tot voorzitter van die raad van bestuur.

“Klanten en data zijn de grootste troeven die organisaties hebben”, geeft Luc Burgelman nog aan. “Dankzij Lily Enterprise kunnen ze hun data-analyse verscherpen en op een andere en betere manier met hun klanten omgaan.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.