Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuw aardgasstation in Gent

Nieuw aardgasstation in Gent

Nieuw aardgasstation in Gent

GENT- Vanaf vandaag kan je ook CNG tanken aan het Esso station aan de Rooigemlaan in Gent. Deze nieuwe locatie maakt deel uit van ENORA, een partnership tussen ENGIE Electrabel, G&V Energy Group en Ideta.

CNG of aardgas is vandaag het goedkoopste en meest duurzame alternatief voor diesel of benzine. De autonomie van de voertuigen is vergelijkbaar met diesel of benzine en er is ook een aanbod voor lichte vracht.

Esso breidt hiermee haar netwerk van stations met aardgas verder uit. De tankkaart van Esso geeft u intussen toegang tot een 40-tal CNG tankstations verspreid over België!

Voordelen van rijden op aardgas

1. Duurzaam: Geen uitstoot van fijn stof, minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

2. Goedkope brandstof: U kan meer dan 1.000 EUR per jaar besparen op brandstof met CNG. De pompprijs bedraagt vandaag 0,99 EUR/kg (equivalent met 1l diesel).

3. Prijs voertuig hetzelfde als benzine auto: Volkswagen biedt vandaag zijn CNG voertuigen aan dezelfde prijs aan als zijn benzinevoertuigen. Bovendien beloont de Vlaamse overheid u voor uw inspanning met een vrijstelling van verkeersbelasting en inverkeersstelling tot en met 2020!

4. Gemakkelijk en comfortabel: Aardgas tanken is eenvoudig en vergelijkbaar met tanken van benzine of diesel. U rijdt tot 500km met een volle tank aardgas en de meeste voertuigen bieden een reservetank benzine aan die de totale autonomie nog verhoogt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.