Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuw belevingsrestaurant Duel zet Gent in vuur en vlam

Nieuw belevingsrestaurant Duel zet Gent in vuur en vlam

Nieuw belevingsrestaurant Duel zet Gent in vuur en vlam

GENT – Gent krijgt er een spectaculair eetadresje bij. Vanaf 15 oktober is Duel de nieuwe place to be in de Jan Breydelstraat, tussen het Gravensteen en de Graslei. Tine en Wouter, die ook restaurant De Vierschaar in Moregem uitbaten, lanceren daarmee een concept in Gent dat volledig draait rond hun signatuurgerecht: De Goedendag.

Mals rundsvlees, kort en hevig gebakken, op smaak gebracht met een geheime kruidenmix en op een metalen bol gespiest om aan tafel geflambeerd te worden: dat is wat je van De Goedendag mag verwachten. De specialiteit werd van generatie op generatie doorgegeven, vertelt Tine: “Mijn ouders serveerden het vroeger ook in hun restaurant en wij zetten de traditie met plezier en een tikkeltje trots verder. Eerst in De Vierschaar en nu met Duel, een nieuw concept waarbij smaak en beleving centraal staan.” Het vurige spektakel wordt geserveerd met frietjes, salade en zes huisgemaakte sauzen, in menuvorm of à la carte.

 

Verder staat er gelakte zalm gegaard op cederhout en gevulde portobello met bulgur en Parmezaanse kaas op de Duel-kaart. Als dessert kan je onder andere smullen van Pastéis de Moregém, een eigen creatie geïnspireerd op de bekende Portugese gebakjes. “Ze zijn zo lekker dat we ze niet voor de gasten van De Vierschaar alleen konden houden”, verzekert chef Wouter. “We maken ze wel nog steeds in Moregem, uit een heerlijke mix van krokant bladerdeeg, banketbakkersroom en karamel.”

Tine en Wouter baten De Vierschaar uit in het landelijke Moregem nabij Oudenaarde. Met de lancering van Duel is het koppel klaar om de Arteveldestad warm te maken voor hun Goedendag, en hoe beter dan vanuit een pand in het hart van het historische centrum met uitzicht op het iconische Gravensteen?

Reserveren kan via www.duel.restaurant/book-a-table.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.