Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuw boek wil aanzetten tot actie om passie te volgen

Nieuw boek wil aanzetten tot actie om passie te volgen

Nieuw boek wil aanzetten tot actie om passie te volgen

Vreihijd_Sample_2-2Michael Niclaus haalde eerde dit jaar al de nationale pers door 23 april uit te roepen tot Nationale Alcoholvrije Dag. Sinds hij vier jaar geleden definitief zelf de fles afzwoer, heeft hij nu al twee jaar een bloeiende praktijk als zelfstandige alcoholcoach.

Zijn missie: zijn visie rond alcohol met zoveel mogelijk mensen delen. “Ik wil iedereen aanmoedigen om na te denken over zijn alcoholgebruik. Als je op televisie naar een voetbalmatch kijkt, dan hoor je in de reclameblokken telkens een blikje bier opengaan. Alcohol is alomtegenwoordig. De maatschappij, de media, je vrienden doen alsof je alcohol nodig hebt om gelukkig te zijn. Dat is niet zo. Alcohol is niet gezellig. Het helpt niet om te ontspannen en je hebt het zeker niet nodig om plezier te beleven.”

Die boodschap probeert hij via lezingen, coaching en (audio)boeken aan de man te brengen. In twee jaar tijd heeft hij via de scholen 25.000 jongeren bereikt. 200 verslaafden heeft hij geholpen om te stoppen met drinken. Bij ongeveer de helft is het effectief gelukt. Ook de media zijn gretig op zijn verhaal gesprongen. Niclaus verscheen al in Koppen, Reyers Laat, Café Corsari en in tal van kranten en magazines.

Op 12 december stelde hij zijn nieuwe boek “Vreihijd” voor, waarvan de titel bewust verkeerd gespeld is. Het boek beschrijft wat hij de voorbije jaren heeft gedaan om zijn passie te volgen rond het uitdragen van de boodschap dat alcohol echt niet nodig is om gelukkig te zijn en dat het integendeel vaak heel veel kapot kan maken.

“Ik wil met mijn nieuwe boek een houvast bieden voor zoveel mogelijk mensen die angst hebben om hun doelen of dromen achterna te gaan. Voor mensen die niet goed weten wat hun passie is, voor mensen die de stap willen nemen naar verandering.  We zijn vrijer dan we denken. Ik wil met dit boek aantonen dat het de kunst is om gewoon van die vrijheid gebruik te maken op weg naar geluk. Ik heb zelfs de vrijheid genomen om voor de spelling van het woord op de kaft van mijn boek de spellingregels aan mijn laars te lappen. Daar doe ik uiteindelijk niemand kwaad mee. Het is een gimmick om de aandacht op vrije keuzes te vestigen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.