Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe dynamiek voor Atlantic Engineering uit Nevele

Nieuwe dynamiek voor Atlantic Engineering uit Nevele

Nieuwe dynamiek voor Atlantic Engineering uit Nevele

NEVELE – Atlantic Engineering uit Nevele werd via een EARN DEAL verkocht aan een groep van strategische investeerders. Eigenaars Franck Velghe en zijn echtgenote Viviane Vanderlinden verkochten het bedrijf aan een groep van investeerders en stappen zelf opnieuw in. Cedric de Bleye, al jaren actief binnen de onderneming, wordt de nieuwe CEO en zal, gesteund door een sterke raad van bestuur, de onderneming leiden.

Atlantic Engineering werd opgericht in 1989 en is ondertussen geëvolueerd tot internationale speler in de markt van doseermachines. In hun hoofdkantoor te Nevele worden alle machines ontwikkeld en geassembleerd. Atlantic Engineering kan daarbij rekenen op een reeks gespecialiseerde toeleveranciers in de regio Oost-Vlaanderen.

Het bedrijf wordt nu overgenomen door een groep investeerders via een Earn Deal. Bij deze unieke financieringsformule van het Gentse VD&P Corporate Finance brengt deze laatste een aantal investeerders uit haar netwerk samen, het regelt de bancaire financiering en werkt de volledige overnamestructuur uit. Voormalige eigenaars Franck Velghe en Viviane Vanderlinden stappen ook zelf opnieuw in. De rol van CEO laten ze voortaan over aan Cedric de Bleye, die al jaren werkt binnen het bedrijf.

Groeiplannen

En de ambities zijn groot. Atlantic Engineering mikt op een jaarlijkse dubbele digit groei. Dit zal onder meer gebeuren in de thuismarkten België en Nederland, maar ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waar dit jaar de eerste machine werd verkocht, zijn groeimarkten voor de onderneming.

Cedric de Bleye: “Het verschil tussen onze machines en deze van onze concurrenten is, naast de enorme innovativiteit en duurzaamheid, de zeer beperkte onderhoudstijd en flexibiliteit. De Europese voedingsindustrie wordt namelijk gekenmerkt door kortere productietijden, snelle omschakeling en meer variëteiten. Dan wordt de omschakelingstijd evident een belangrijke kostenfactor. En hier maken wij hét verschil. Het bedrijf zal ook blijven inzetten op innovatie. Daar zal Franck Velghe de komende jaren sterk op blijven focussen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.