Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe horecatrend: geld verdienen door volkscafeetjes om te toveren tot hippe bars

Nieuwe horecatrend: geld verdienen door volkscafeetjes om te toveren tot hippe bars

Nieuwe horecatrend: geld verdienen door volkscafeetjes om te toveren tot hippe bars

GEFV0194Ook horeca-ondernemers beseffen dat stilstaan achteruitgaan is. Ben Bruyneel en Olivier Jacobs van de Gents coktailbar Jigger’s die de jongste maanden geregeld in de prijzen vielen, hebben dat goed begrepen. Ze diversifiëren hun activiteiten door in de volkse Rooigembuurt het vroegere volkscafé De Druiftak om te toveren tot de hippe bar De Ganzerik.

In steden als Berlijn, Parijs en Barcelona is de trend al een tijdje aan de gang: oude volkscafés in de wat vergeten wijken van de stad groeien plots uit tot hippe “places to be. De Gentse horeaca-ondernemers stappen nu ook mee in die trend. Met de Ganzerik willen ze naar eigen zeggen en een gezellige ontmoetingsplaats creëren voor de buurt. Gezelligheid kan volgens trendwatchers de komende tijd een kernwoord worden omdat mensen in tijden van angst, onzekerheid en twijfel, onder meer als gevolg van de vluchtelingencrisis, de terreurdreiging en de robotisering van de samenleving daar meer en meer naar op zoek gaan.

In hun nieuwe café willen de initiatiefnemers daarvoor zorgen met betere bieren die uit twaalf tapkranen zullen stromen. Daarbij zitten ook biertjes van kleine artisanale brouwerijen. Daarnaast zullen de hongerigen ook kunnen kiezen uit een kleine kaart met oerklassieke gerechten zoals waterzooi en bloedworst.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.