Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe Oost-Vlaamse gin is ode aan de 80’s

Nieuwe Oost-Vlaamse gin is ode aan de 80’s

Nieuwe Oost-Vlaamse gin is ode aan de 80’s

AALST/WETTEREN/GENT – VOLUME 7 GIN is een op en top Oost-Vlaams streekproduct. De gin wordt gedistilleerd in de gerenommeerde Aalsterse stokerij De Moor, het etiket wordt gedrukt bij Plek&Pedaal in Gent (een ambachtelijke drukkerij die het Handmade in Belgium-label draagt) en het merk is bedacht in en wordt gecommercialiseerd vanuit Wetteren.

Kristof Malfait uit Wetteren is de bedenker van deze Belgische craft gin. Hij is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Een paar jaar geleden creëerde hij al SOLD Gin, specifiek als relatiegeschenk voor de vastgoedsector.

Ode aan de 80’s

Kristof groeide op in de jaren ’80 en denkt met plezier en de nodige nostalgie terug aan die periode, zoals velen onder ons. VOLUME 7 GIN brengt dan ook een ode aan de eighties. De muziekcassette, toen hét muziekmedium, was de inspiratiebron voor het etiket. Kristof: “In het tijdsvak van reusachtige kapsels, kleurrijke beenwarmers en over-the-top popcultuur moesten er veel minder keuzes gemaakt worden dan vandaag en daarom heeft de gin ook een elementaire samenstelling, met 7 botanicals die de hoofdtoon voeren. Het resultaat is een kruidige gin, die met 40% alc. vol. zowel de echte ginfanaat als de occasionele genieter kan bekoren.”​

 

Op volume7gin.com en de socials (Facebook & Instagram) word je ondergedompeld in de jaren 80, met o.a. flashbacks, een blog en een aantal signature cocktail recepten.

Bestellen doe je via de webshop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.