Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe opleiding winkelmanagement kan retailondernemers helpen

Nieuwe opleiding winkelmanagement kan retailondernemers helpen

Nieuwe opleiding winkelmanagement kan retailondernemers helpen

retailbody3Vanaf dit academiejaar start in Gent de HBO5-opleiding winkelmanagement. Studenten worden er in drie jaar opgeleid tot winkelmanager en afdelingsverantwoordelijke van een grote winkelketen. Werkgevers zijn al langer vragende partij voor deze opleiding, die veel kansen biedt op de arbeidsmarkt.

De opleiding wordt aangeboden onder de vorm van duaal leren. Door afwisselend te leren op de schoolbanken en de werkvloer, maken de studenten kennis met verkooptechnieken, voorraadbeheer, communicatie met klanten en personeel, boekhouding en personeelszaken. Zo wordt het beste van de twee werelden gecombineerd.

Deze veelzijdige opleiding wordt ingericht door CVO Panta Rhei in samenwerking met de HoGent en leidt tot het diploma van gegradueerde. Ze is zowel gericht naar jongeren die net het secundair onderwijs hebben verlaten als naar werkenden en werkzoekenden.

Deze opleiding past binnen een ruimer samenwerkingsverband tussen de HoGent en vier onderwijsinstellingen die HBO5-opleidingen organiseren. Een aanvullende beroepsopleiding geeft deze toekomstige graduaten meer kansen op de arbeidsmarkt. En tijdens de opleiding is de combinatie studeren, stage lopen en blijven werken perfect mogelijk.

Het samenwerkingsverband zorgt voor een unieke combinatie. De HBO5-opleidingen zijn sterk regionaal ingebed, zijn flexibel en bereiken uiteenlopende doelgroepen, zoals kansengroepen en mensen die al werken. De HoGent biedt als maatschappelijk geëngageerde organisatie studentgecentreerd onderwijs aan met een sterk uitgebouwde studentenbegeleiding en ICT-omgeving. De HoGent zet in op internationalisering, kwaliteitszorg en ondernemingszin.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.