Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe selectie voor The Birdhouse

Nieuwe selectie voor The Birdhouse

Nieuwe selectie voor The Birdhouse

16 nieuwe start-ups en scale-ups zullen deelnemen aan de derde editie van het acceleratorprogramma van de Gentse accelerator The Birdhouse. Vanaf 1 augustus volgen zij in Antwerpen en Gent een intensief groeitraject van zes maanden. “De selectieprocedure was nog nooit zo intensief. We moesten kiezen uit bijna 800 inzendingen”, aldus Jan-Willem Callebaut, ceo van The Birdhouse.

De nieuwe lichting werd tijdens het halfjaarlijkse Graduation evenement van The Birdhouse bekendgemaakt. De vorige lichting werd uitgezwaaid en 16 anderen verwelkomd. In Gent nemen Daltix, CycleValley, MusiCasa, Advocas, Creatool, NimbleOps eBusinessCloud, Schoeters en Martens, Gradits Inerro en Unigift hun intrek. Het Antwerpse kantoor wordt de vaste uitvalsbasis voor Entusia, Plann3r, Selma.ai, Taglayer, Bluebear, Set Global en Textgain. Op beide locaties genieten de start- en scale-ups van coaching, mentorschap, workshops en gratis kantoorruimte.

Tijdens de selecties van de nieuwe lichting werd opnieuw kritisch gekeken naar de samenstelling van het team en een solide proof of concept om de markt te betreden. “We zijn met The Birdhouse gestart om een echte meerwaarde aan ondernemerschap in België te geven”, zegt Jan-Willem Callebaut. “Ook wilden we de snelle vooruitgang van ons Belgisch ecosysteem internationaal op de kaart zetten. Het feit dat we organisch en eigenlijk onbewust meer dan 30 inschrijvingen uit onder andere Nederland en de VS hadden, toont aan dat we die ambitie volop nastreven.”

Het team ervaren mentoren dat de start- en scale-ups zullen bijstaan breidt eveneens uit. Filip Smet (ceo Lemon Companies), Werner De Wolf (Managing partner bij Groom2Grow), Tim Duhamel (medeoprichter InSites Consulting), Christophe Kochuyt (ex-ceo Seyntex), Ann Galland (oprichter Galland.be) en Wouter Neirinck (oprichter van Darwings en Nagus) en Nederlands serie-ondernemer Joelle Frijters vervoegen het team. Guy Wollaert, Harry Demey, Bart De Waele, Hilde Peerlings en Christophe Degrez waren reeds aan boord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.