Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe wedstrijd zet beroep van accountant in de kijker

Nieuwe wedstrijd zet beroep van accountant in de kijker

Nieuwe wedstrijd zet beroep van accountant in de kijker

GENT – Softwareontwikkelaar Bizzcontrol en hr-dienstengroep Liantis gaan samen op zoek naar de beste financiële adviseurs in spe. Met de eerste editie van Bizzgames willen beide bedrijven het beroep van accountant in de kijker zetten.

Software en technologie maken veel van de oude taken van een accountant overbodig. Daarom zijn kantoren steeds meer op zoek naar nieuwe en andere profielen, vertelt Nicholas De Nil, medeoprichter en CEO van het Gentse Bizzcontrol. “Bij studenten leeft nog steeds het beeld van de klassieke cijferverwerker, waardoor meer extraverte profielen die graag het gesprek aangaan vaak kiezen voor een job buiten de sector.”

Maar er is hoop, aldus De Nil. “Tijdens gastcolleges heb ik gemerkt dat studenten wel degelijk voor een job in een accountancykantoor kiezen als adviesverlening centraal staat.”

Sevilla

Om laatstejaarsstudenten warm te maken voor een job als accountant, organiseert Bizzcontrol in samenwerking met Liantis de Bizzgames. Deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd toegang tot een virtuele kantooromgeving, waar ze voor een zelfgekozen dossier concrete analyses en adviezen moeten formuleren.

Het team dat hier het best in slaagt, zal door een vakjury beloond worden met een citytrip naar het Spaanse Sevilla. De wedstrijd loopt van maart tot en met mei 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.