Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe wind en nieuw geluid bij Vergokan

Nieuwe wind en nieuw geluid bij Vergokan

Nieuwe wind en nieuw geluid bij Vergokan

OUDENAARDE – Gino Declercq is per 1 februari aangesteld als nieuwe managing director van Vergokan, dat deel uitmaakt van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Atkore International. Hij volgt Filip Goris op die na bijna 5 jaar bij Vergokan beslist heeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook Jan Bosquet en Eef Tuerlinckx zijn nieuw in het directieteam van Vergokan, respectievelijk als commercieel directeur en als financieel directeur. Vergokan produceert en verkoopt metalen kabeldraag- en montagesystemen.

De nieuwe managing director is geen onbekende in huis.  Sinds 2015 was Gino Declercq (53) als operations director verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering bij Vergokan en dochterbedrijven Vergo Galva en Vergo Coating. Hij speelde samen met Filip Goris een sleutelrol in het voorbereiden van Vergokan voor de overname door Atkore International in oktober 2018. Daarnaast is hij mee verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en lancering van Vergokans succesvolle klikbare kabelgoot, de KBSCL Fusion. “Ik kijk er enorm naar uit om de ambitie van Atkore, namelijk verder internationaal te groeien, waar te maken en ervoor te zorgen dat Vergokan een gezond en aantrekkelijk bedrijf blijft voor zijn werknemers,” aldus Gino Declercq.

Sterk managementteam

Sinds eind 2019 is ook Jan Bosquet aan de slag bij Vergokan. Hij is nieuwkomer als commercial director Europe. Jan bouwde een uitgebreide managementervaring op bij onder meer Bosch Thermotechnology en Eaton. Hij zal, samen met het team, de marktleiderspositie in België, Luxemburg en Hongarije verstevigen, de bestaande verkoopkanalen in Europa verder uitbreiden en de marktevoluties van dichtbij opvolgen. Jan Bosquet laat weten nog veel groeipotentieel te zien.

Ook Eef Tuerlinckx vervolledigt sinds kort het managementteam, en dit als finance director van Vergokan. Eef brengt ruim 15 jaar ervaring mee. Ze was in een gelijkaardige functie eerder onder meer aan de slag bij de Ierse bouwmaterialengroep CRH.  Het is Eefs ambitie om Vergokan verder te laten groeien op een financieel gezonde manier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.