Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe winkelcentrum “De Post” opent deuren in Gent

Nieuwe winkelcentrum “De Post” opent deuren in Gent

Nieuwe winkelcentrum “De Post” opent deuren in Gent

Aoziethe1

Na een leegstand van zes jaar begint het historische postgebouw aan de Korenmarkt in het centrum van Gent op zaterdag 10 september aan een nieuw leven. Dan gaat immers officieel de mini-supermarkt “De Post” open die plaats biedt aan vier retailpartners. Naast de Belgische horecaspeler Le Pain Quotidien, gaat het om drie Nederlandse winkelmerken: moderetailer Men at Work, lifestylespeler Sissy Boy en cosmeticaconcept Skins Cosmetic.

Dat de minisupermarkt in het Gentse stadscentrum zo sterk oranje kleurt is geen toeval. Zowel Men at Work als Sissy Boy zijn immers eigendom van de in Utrecht gevestigde investeringsmaatschappij Varova die er prat op gaat waarde te creëren door het overnemen en managen van kleine en middelgrote ondernemingen met omzetten van 5 tot 150miljoen euro. Partner Maarten Vaessen wijst erop dat Varova zijn waarde bewijst als er strategische, commerciële, operationele en/of financiële impulsen nodig zijn.

Het postkantoor in Gent heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter en de keuze van Varova om er twee van zijn portfoliobedrijven plus twee andere partners in een mini-supermarkt te zetten, past naar eigen zeggen met name goed bij Sissy Boy, dat er prat op gaat al in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw met conceptstores te hebben gewerkt .

Of de Gentse consument en de uit de regio afkomstige shoppers ook van dit concept zullen willen proeven, zal vanaf volgende week moeten blijken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.