Nieuws Oost-Vlaanderen Ninoofse student-ondernemer op de koffie bij twee koninginnen

Ninoofse student-ondernemer op de koffie bij twee koninginnen

Ninoofse student-ondernemer op de koffie bij twee koninginnen

zhassangDe zestienjarige Ninovieter Hassan Al Hilou studeert economie-wiskunde, is ambassadeur bij Koning Boudewijnstichting, en is onlangs nog verkozen tot de jongste ondernemer van het land.

Vorige zomer volgde hij in Berlijn samen met 60 andere jongeren uit de hele wereld de UWC-colleges (United World Colleges).  “Wij kregen er de kans om samen met begeleiders uit Oxford en Harvard, over politieke, sociale, culturele- en maatschappelijke problemen te spreken”, zegt hij.

“Dat deed me beseffen dat heel wat jongeren zich eigenlijk niet bewust zijn van de wereldproblemen en dat er nood was aan een platform om erover te lezen, te spreken en te debatteren. Daarom  ben ik gestart met het platform YouthTalks,  om deze problemen in jeugdtaal te publiceren, en kennis te verspreiden.  Dat gebeurt zowel via teksten als beelden.”

Het platform is bedoeld voor 14 tot 30-jarigen. Alleen mensen uit die leeftijdsgroep kunnen teksten en video’s posten, maar ze zijn wel voor iedereen te bekijken.  YouthTalks heeft een businessmodel waarbij het verdient per lezer of kijker die de posts bekijkt, maar wil maatschappelijk verantwoord ondernemen en houdt slechts 50% van de inkomsten voor zichzelf. De andere helft gaat naar goede doelen en naar naar de jongeren die thema’s gepost hebben.

Naar aanleiding van het bezoek dat het Jordaanse koningspaar vorige week aan België bracht, mocht Hassan Al Hilou vorige week op de koffie bij koningin Mathilde en koningin Rania om  het concept van Youth Talks uit te leggen. “Ons uiteindelijke doel is om in heel Europa 300 miljoen jongeren te bereiken”, zegt hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.