Nieuws Oost-Vlaanderen Nog nooit eerder zoveel ondernemerskredieten

Nog nooit eerder zoveel ondernemerskredieten

Nog nooit eerder zoveel ondernemerskredieten

geldIn het eerste kwartaal van 2016 klom het uitstaande bedrag aan ondernemerskredieten naar een nieuw hoogtepunt: er was net geen 135 miljard euro aan krediet aan ondernemingen in omloop. Dat blijkt uit de driemaandelijkse kredietbarometer van Febelfin over kredieten aan ondernemingen.

In het segment van de kredietaanvragen lag zowel het aantal (+3,5%) als het bedrag van de aanvragen (+10,2%) beduidend hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ook het bedrag van de kredietproductie steeg (+13%). Het aantal verstrekte kredieten bleef stabiel.  Deze positieve cijfers worden volgens Febelfin mede in de hand gewerkt door de lage rentetarieven. Uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB) blijkt dat de gemiddelde rente op nieuwe bedrijfskredieten in maart 2016 verder daalde tot 1,80%, een nieuw historisch laagtepunt.

“Door de aangehouden lage rentevoeten doen ondernemers  vaker een beroep op bancair krediet”, zegt Isabelle Marchand van Febelfin. “Bovendien werden in vergelijking met de eerste kwartalen van voorgaande jaren nooit minder kredietaanvragen geweigerd dan in het eerste kwartaal van 2016 en dit  sinds de start van onze kredietbarometer in 2009. Deze tendensen leidden tot een stimulering van de kredietproductie en een nieuw recordbedrag van net geen 135 miljard euro aan kredieten aan ondernemingen in omloop.”

Een overzicht van al deze cijfers en nog meer meer kunt u terugvinden via de website www.financieringvanondernemingen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.