Nieuws Oost-Vlaanderen Nog snel 6 lokale geschenk ideeën voor Moederdag

Nog snel 6 lokale geschenk ideeën voor Moederdag

Nog snel 6 lokale geschenk ideeën voor Moederdag

Zondag 9 mei is het zover, Moederdag! Elk jaar het moment om je mama even “in de bloemetjes” te zetten voor alles wat ze voor ons doet. Hoewel een boeketje bloemen steeds leuk is, is het niet meteen het meest verrassende geschenk. Wij gingen voor jou op zoek naar 6 leuke, maar vooral lokale ideeën om je mama echt mee te verrassen.

1. Verwenbox van Madam Bakster (Gent)

Geen terrasje kunnen strikken voor zondag 9 mei? Geen nood, met deze lekkere en vooral “guilty free” verwenbox zal je mama helemaal in de wolken zijn en kan je lekker samen thuis van genieten. Want wie geniet niet eens graag van iets lekkers? Echter, vaak voelen we ons al vlug schuldig voor die extra calorieën die we zo binnenkrijgen. Laura Verhulst, de drijvende kracht achter Madam Bakster, kende dit gevoel maar al te goed.

Gezond eten hoeft niet saai of zonder desserts te zijn en Madam Bakster heeft dit idee helemaal begrepen. Door lege calorieën en allergenen te vervangen door natuurlijke grondstoffen maakt ze overheerlijke desserts die perfect passen binnen een gezonde levensstijl. Speciaal voor Moederdag ontwikkelde ze een verwendoos gevuld met hun meest verrukkelijke producten.

2. Duurzame zeepbars van Wondr (Moerbeke-Waas)

Op zoek naar een WONDRlijk cadeau? Dan bij je bij onze recente starter van de week WONDR aan het juiste adres. Deze zeepjes zijn geen doordeweekse zeepbars maar duurzame producten zonder schadelijke stoffen, 100% plasticvrij en natuurlijk! Ze komen in heerlijke geurtjes en vervangen minstens 3 à 4 plastic flessen. Speciaal voor Moederdag werkten ze enkele opties uit. Wat denk je van 2 heerlijk geurende shower bars met leuk katoenen zakje? Of zou je mama het fijner vinden om een voedende facewash met ultra zachte pads te ontvangen?

3. Een portie gemak van My Add On (Aalst)

Hielp jij je mama vroeger ook steeds met karweitjes in huis zoals de vaat doen, gras afrijden, de beddenlakens vervangen…? En staat je mama er nu vaker alleen voor gezien je niet meer thuis woont? Schenk je mama dan een portie gemak cadeau met deze geniale uitvinding, de MyBedMaker. Deze handige tool geeft je mama als het ware een extra paar handen waarmee de lakens verschonen kinderspel wordt! Een origineel geschenk waar ze nog jaren geniet van zal hebben!

4. Heerlijk verrassend met The Mocktail Club (Bazel)

Een gezellige apero hoeft zeker niet steeds gepaard te gaan met alcohol. Er zijn de laatste tijd meer en meer alcoholvrije alternatieven op de markt aan het komen. Voor sommige een vrije keuze, voor anderen een must. Toen Marie, oprichtster van The Mocktail Club, enkele jaren geleden te horen kreeg dat ze allergisch is aan alcohol beschouwde ze dit als een klein drama.

Echter, al gauw toverde ze het om in iets positiefs en begon ze te experimenteren en haar recepten online te delen. Haar zus Kaat stapte mee in de zaak en sinds dien bedenken & bottelen ze samen de lekkerste mocktails van Oost-Vlaanderen. Ontdek hun leuke Apero Deluxe gift box om je mama echt mee te verrassen met een gezellig familie moment.

5. Mag het eens iets anders zijn van Miokoo? (Aalst)

Dit is meer eentje voor de durvers onder ons. Vind je ook dat taboes doorbroken moeten worden en bespreek jij alles, maar dan ook echt alles met je mama? Waarom dan niet dit ultra gemakkelijk en mooi ondergoed cadeau doen? Miokoo ontwikkelde zorgvrij ondergoed. Gedaan met knoeien met wegwerp pads wanneer je je regels hebt.

Het ondergoed van Miokoo absorbeert, droogt en houdt het bloedverlies op en kan je na gebruik makkelijk uitwassen in de wasmachine. En het ziet er bovenal mooi en elegant uit!

6. ‘Mama’s weten waarom’ van Sonia Pypaert (Nazareth)

Sonia Pypaert, zaakvoerster van The Baby’s Corner en auteur van het boek ‘Onder Mama’s, lanceerde vorige week haar tweede warme mamaboek: Mama’s weten waarom, van geboorte tot eerste woordje. Deze gids voor ouders met kindjes van 0-18 maanden is een echte aanrader om te schenken aan kersverse mama’s.

Op basis van haar eigen ervaring en die van experten zoals een lactatiekundige, vroedvrouw etc. geeft Sonia Pypaert tips en advies aan prille ouders over thema’s als voeding, slapen, spelen, verzorging… Maar het omvat ook een groot deel voor de mama zelf waarin dieper ingaan wordt op zelfzorg, niet onbelangrijke in deze vreemde tijden. Het boek is online te koop en ligt sinds vrijdag ook in fysieke winkels zoals Standaard Boekhandel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Martens-Latem
Sint-Martens-Latem

Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

SINT-MARTENS-LATEM - Vorig weekend vierde het luxe automerk Rolls-Royce zijn 115 jarig bestaan. Naar aanleiding daarvan contacteerden ze het Latemse… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.