Nieuws Oost-Vlaanderen Nog steeds geen parkeerkaart voor aannemers in Gent

Nog steeds geen parkeerkaart voor aannemers in Gent

©jerroenwillems.be

Nog steeds geen parkeerkaart voor aannemers in Gent

GENT – N-VA blijft aandringen op een kaart waarmee aannemers en herstellers overdag op bewonersplaatsen mogen parkeren in Gent. Het Mobiliteitsbedrijf belooft een ‘analoge oplossing’.

Het circulatieplan van Gent blijft een verhaal van winnaars en verliezers. De schilders, loodgieters en elektriciens die van buiten Gent werk komen uitvoeren in de stad horen bij de laatste groep. N-VA stelde daarom begin dit jaar in de gemeenteraad een ‘interventiekaart’ voor, een parkeerkaart waarmee vakmannen mogen parkeren op bewonersplaatsen. “Overdag staan die toch vaak leeg”, zegt gemeenteraadslid Sandra Van Renter­ghem. “Terwijl bewoners soms moeilijkheden ondervinden om vakmannen bereid te vinden om in bepaalde wijken een opdracht aan te nemen. Een win-win dus.”

Unizo Oost-Vlaanderen deed vorig jaar al een soortgelijk voorstel en het uitschrijven van zo’n kaart stond in 2015 eigenlijk zelfs al in het parkeerplan, maar ze is er nog steeds niet. Voor mantelzorgers en verpleegsters bestaat wel al een speciale parkeerkaart waarmee ze op bewonersplaatsen mogen parkeren, tegen 100 euro per jaar.

Van Renterghem vroeg maandag in de commissie Mobiliteit nog eens naar de parkeerkaart. Het Mobiliteitsbedrijf beloofde eerder al zo’n kaart in te voeren, maar de wet laat dat niet zomaar toe. “De wet is duidelijk: enkel bewoners mogen op bewonersplaatsen parkeren”, zei directeur Frank Vanden Bulcke maandag. Het ontwikkelen en aanpassen van de bestaande software voor vergunningen zou bovendien een jaar duren, klonk het. “Daarom zijn we aan het bekijken om een analoge kaart in te voeren.”

Wanneer dat zal gebeuren, wordt niet gezegd. Of tegen de kaart een vergoeding zal staan voor de parkeerkaart voor zorgverstrekkers, is ook nog niet duidelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.