Nieuws Oost-Vlaanderen North Sea Port op missie naar haven van Mykolaiv in Oekraïne

North Sea Port op missie naar haven van Mykolaiv in Oekraïne

North Sea Port op missie naar haven van Mykolaiv in Oekraïne

Oekraïne en Mykolaiv: belangrijke handelspartners

Oekraïne is al enige tijd van belang voor North Sea Port. Met een totale tonnage van 1,1 miljoen ton via zeevaart staat Oekraïne op de 17de plaats van de handelspartners.

Mykolaiv is één van de belangrijkste Oekraïense havens van waaruit goederen worden geëxporteerd. De haven van Mykolaiv neemt een vierde van de overslag voor haar rekening. Het betreft voornamelijk de export van maïs en raapzaad.

Handel bevorderen

Tijdens deze vierdaagse missie zullen verschillende terminals en bedrijven worden bezocht. De North Sea Port-delegatie zal tevens deelnemen aan netwerkmomenten met de plaatselijke havenbedrijven.

Met de vernieuwing van dit samenwerkingsakkoord willen beide havens de handel verder blijven bevorderen. Oekraïne is immers strategisch gelegen op het kruispunt van transportroutes richting Azië en Europa. Een eerste samenwerkingsovereenkomst tussen North Sea Port en de haven van Mykolaiv werd in november 2010 getekend tijdens een (Belgische) prinselijke missie naar Oekraïne. In 2011 en 2017 ontving North Sea Port op haar beurt een delegatie van Mykolaiv.

Belangrijk knooppunt voor multimodaal vervoer

Mykolaiv ligt in het zuiden van Oekraïne op een schiereiland aan de Zwarte Zee. Met een inwonersaantal van meer dan een half miljoen is het een administratief, industrieel, cultureel en wetenschappelijk centrum.

Mykolaiv is een belangrijk knooppunt voor zeevaart en binnenvaart, spoor, luchtverkeer en wegen. Als haven heeft het met zijn 50 miljoen inwoners een uitgestrekt achterland dat aansluit bij de buurlanden Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.