Nieuws Oost-Vlaanderen OB&D plant bos in Ronse

OB&D plant bos in Ronse

OB&D plant bos in Ronse

RONSE – In de buurt van de wel bekende groene long Louise-Marie nabij Ronse, organiseerde Baudewijn Vancoillie van ontginningsbedrijf OB&D een boomplantdag. Waar nu nog een groene weide ligt, moet straks een bos verschijnen van liefst tien hectare met liefst 12.000 bomen.

Het nieuwe bos, met ook oog voor een bijenpopulatie, wordt geheel op kosten van het bedrijf aangelegd. De ondernemer betrok er ook de buurt en vrijwilligers bij die hun steentje wilden bijdragen. Dat bleek een groot succes, met liefst 128 aanwezigen.

OB&D is een West-Vlaamse firma met ook activiteiten in Oost-Vlaanderen. Het heeft twee ontginningsputten in portfolio: een in Meulebeke en een in Ronse waar een oude zandgroeve werd opgekocht om ontgonnen grond na bodemsanering te bergen. Twaalf jaar al ofte één langgerekte juridische martelgang tot voor de Raad van State, wacht Vancoillie op een vergunning om zijn activiteiten te kunnen ontplooien. In afwachting besliste hij om 10 van de 12 hectare vrij te geven voor een mooie groene bestemming.

“Ondernemers worden al te vaak afgeschilderd als boosdoeners”, zegt Baudewijn Vancoillie. “Terwijl we net zoveel zaken doen die maatschappelijk meer dan relevant zijn. Alleen snapt de publieke opinie dat niet altijd. We hopen met dit initiatief dat het imago van ondernemers flink wat opgekrikt wordt zodat we het respect krijgen dat we verdienen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.