Nieuws Oost-Vlaanderen Odile & Odette helpt ouders met kinderen spelen

Odile & Odette helpt ouders met kinderen spelen

Odile & Odette helpt ouders met kinderen spelen

SINT-NIKLAAS – Ouders die met hun kinderen spelen, het lijkt een alledaags fenomeen. Katrijn Denteneer ontdekte tijdens haar werk bij Kind & Taal dat het in de realiteit vaak anders is. Met haar bedrijf Odile & Odette wil ze volwassenen stimuleren en helpen om mee te gaan in de fantasie en het samenspel van het kind. Ze won met haar concept de ideeënwedstrijd Pop Poll van Bizidee in Sint-Niklaas.

Met Odille & Odette stappen volwassenen mee in de fantasie van een kind en beleven ze samen betoverende verhalen en magische opdrachten. “Fantasie prikkelt kinderen om te dromen, plezier te beleven en intens te genieten. Als volwassene kan je hier een belangrijke rol in spelen. Samen spelen is belangrijk voor de ontwikkeling maar niet voor iedereen altijd even gemakkelijk,” aldus Katrijn.

Verhaallijn

Momenteel is er al één verhaaldoos met bijhorende accessoires uitgewerkt. Het gaat over Eva, een feetje dat helemaal alleen op zolder woont. Op een avond mag ze een wens doen. Ze wenst dat ze een vriendje heeft waar ze mee kan lachen, dansen en heel veel snoepjes kan eten. En dan begint de reis, het kindje gaat naar de feeënschool. Via leuke opdrachten wordt het spelende kind een echte toverfee. In de nabije toekomst wil Katrijn samen met experten zoals psychologen, pedagogen enz. nieuwe verhalen creëren die toegespitst zijn op bepaalde thema zoals autisme of hooggevoeligheid, pleegzorg, enz.

Verder groeien dankzij Bizidee

De jonge Katrijn heeft al heel wat ondernemerservaring. Ze organiseert huwelijksfeesten en heeft lange tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een platform voor studenten dat de combinatie studeren en werkervaring opdoen zou kunnen mogelijk maken. Met het winnen van de Pop Poll van Bizidee, hoopt ze de groei van Odile & Odette te versnellen. In de prijzenpot van 4.000 euro is ook een crowdfundingcampagne voorzien die haar verkoop een boost kunnen geven.

Ook de privécoaching van ondernemer Wim Ballieu (Balls & Glory) was een waardevolle prijs. “Zijn ervaring en creatieve geest hebben me heel wat energie en inzichten gegeven,” aldus de tevreden winnares.

Ondernemersdromen verwezenlijken

De jury van Bizidee moest kiezen uit vijf ideeën. “Haar creatieve concept en de maatschappelijke meerwaarde hebben op ons het meeste indruk gemaakt,” aldus juryvoozitter Kris Leys van Hello Bank. Bizidee en de stad Sint-Niklaas wilden met het gratis initiatief ondernemersdromen helpen verwezenlijken. In totaal waren er 58 aanwezigen die aan workshops deelnamen, coachingsessies kregen en konden netwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.