Nieuws Oost-Vlaanderen Olivia Devuyst versterkt e5 mode als Marketing Manager

Olivia Devuyst versterkt e5 mode als Marketing Manager

Olivia Devuyst versterkt e5 mode als Marketing Manager

SINT-NIKLAAS – e5 mode stelt Olivia Devuyst aan als nieuwe Marketing Manager. Zij wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de marketing- en communicatiestrategie van e5, het e-commerceluik en de uitrol van het customer relationship management-systeem (CRM). Devuyst leidt het 14-koppige marketingteam en moet onder meer het imago van e5 mode scherpstellen.

Als Marketing Manager moet Olivia Devuyst het merk e5 mode uitdragen en positioneren. Het imago van e5 mode updaten is daarbij een belangrijke taak. “e5 mode heeft nog steeds het imago om een kledingketen voor 70-plussers te zijn”, zegt Devuyst. “We richten ons inderdaad op een specifieke doelgroep, maar dan wel op 40-plussers. Mannen en vrouwen. Dat idee veranderen, is de grootste uitdaging.”

 

Devuyst wil dan ook de sterktes van e5 uitspelen bij de doelgroep: “We hebben heel wat troeven in handen: e5 mode is 100% Belgisch en verkoopt kwalitatieve kledij voor uiteenlopende vormen en maten. e5 is de ‘boetiek’ bij jou in de buurt. Online zetten we in op inspiratie en toegankelijkheid.”

Klantenkaart-pionier

CEO Alexander Talpe ziet marketing als een uitdaging. “e5 mode is groot geworden dankzij direct marketing, we zijn altijd gegaan voor een rechtstreekse benadering van de klant”, zegt Talpe. “Wij hadden een voortrekkersrol op het vlak van klantenkaarten bijvoorbeeld. Meer dan 97% van de klantenaankopen wordt geregistreerd via die kaart. De uitdaging is nu om dat klantenbestand om te vormen naar een echte ‘community’, met een sterke nadruk op een lokale en persoonlijke benadering.”

Het traject van Olivia Devuyst

Olivia Devuyst heeft de nodige ervaring in sales en marketing. Ze begon haar carrière als Advertising Manager bij Roularta. Ook bij Medialaan had ze vervolgens een sales-functie.

Daarnaast is de retail-sector haar niet onbekend. Devuyst was vijf jaar aan de slag als Marketing Manager bij Krëfel. De voorbije vijf jaar was ze respectievelijk Marketing Manager en Brand & Store Concept Manager bij ICI PARIS XL. Daar stond ze onder meer in voor de branding en het uitdenken van het nieuwe winkelconcept. Ervaring die ook bij e5 van pas komt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.