Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemers en scholieren op duurzaamheidstour door Oost-Vlaanderen

Ondernemers en scholieren op duurzaamheidstour door Oost-Vlaanderen

Ondernemers en scholieren op duurzaamheidstour door Oost-Vlaanderen

GENT/MALDEGEM – Met een roadshow doorheen de Vlaamse provincies laten 19 Vlaamse werkgevers-en sectororganisaties ministers en jongeren zelf ontdekken welke positieve impact bedrijven hebben op de klimaatuitdagingen. Vandaag bezocht Vlaams minister-president Jan Jambon Luminus (Gent) en LS Bedding (Maldegem).

“Duurzaamheid is in elke bestuurskamer een topprioriteit. In deze duurzaamheidstour laten de ondernemingen zien hoe zij concreet hun bedrijfsvoering aanpassen aan de klimaatuitdagingen. Er is nog een hele weg af te leggen om te komen tot een CO2-arme economie. We hebben de nieuwe generatie nodig om te kunnen blijven innoveren. We zijn dan ook blij met de interesse van scholen in heel Vlaanderen voor deze duurzaamheidstour”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Technopolis

De deelnemende scholen kregen in aanloop naar de duurzaamheidstour een werknemer van het bedrijf dat ze zullen bezoeken voor de klas. Tijdens de bedrijfsbezoeken worden de jongeren begeleid door medewerkers van Technopolis.

“Net als de deelnemende bedrijven wil Technopolis jongeren ervan overtuigen dat iederéén een steentje kan bijdragen aan een duurzame toekomst. We twijfelden dan ook geen seconde om voor het tweede jaar op rij op de bus van de ‘Vlaamse Ondernemers’ te springen. We helpen deze bedrijven graag om hun boodschap te verspreiden bij jongeren. Dit doen we net als vorig jaar via onze flitsende vlogs op YouTube en andere kanalen die populair zijn bij jongeren”, zegt Stephane Berghmans, CEO Technopolis.

 

De Lijn

Alle verplaatsingen tijdens de duurzaamheidstour gebeuren in een speciaal bestickerde hybride bus van De Lijn. “Vanzelfsprekend vormt duurzaamheid de komende jaren ons stokpaardje. Bij De Lijn staat duurzaamheid zowel voor een totale vergroening van ons wagenpark en onze infrastructuur, als voor het verduurzamen van onze processen en bedrijfscultuur. De samenwerking met de verschillende actoren in het mobiliteitsveld is daarbij van cruciaal belang. Vanuit die optiek is De Lijn dit prachtige initiatief dan ook bijzonder genegen, en zetten we graag onze schouders eronder”, zegt Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.