Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemers toveren Gents Wintercircus om tot tech-hub

Ondernemers toveren Gents Wintercircus om tot tech-hub

Foto De Tijd

Ondernemers toveren Gents Wintercircus om tot tech-hub

GENT – Het consortium TENT is nog de enige bieder voor de uitbating van het Wintercircus in Gent. De inmiddels verkommerde blikvanger aan de Lammerstraat krijgt zo een tweede leven als ontmoetingsplaats en tech-hub.

Het Wintercircus werd in 1885 opgetrokken en in 1923 heropgebouwd na een brand. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde garage Mahy zich in het pand en deed het dienst als een depot van oldtimers. Sinds 1998 staat het leeg. In 2005 werd het uiteindelijk aangekocht door Stad Gent, die sinds 2017 renovatiewerken aanvatte op de site.

TENT

Verschillende ondernemers en instellingen bundelen nu de krachten om samen het Gentse Wintercircus te uit te baten. Ze doen dat onder de noemer TENT, of ‘Togheter for Entrepreneurship, Networking and Technology’. Tegen eind 2023 wil het collectief het pand opnieuw openen als technologie-hub.

Jeroen Lemaire is CEO In The Pocket en initiatiefnemer van TENT. “Het is een uniek project, met spelers van uiteenlopende profielen. UGent, KULeuven en imec participeren samen met enkele ondernemers.”

 

Jeroen Lemaire. Foto James Arthur Photography

“Gent beschikt vandaag nog niet over een plaats waar start-ups, scale-ups, onderzoekers, creatievelingen, beginnende en studenten-ondernemers elkaar ontmoeten. TENT wil in het iconische Wintercircus de eigen bruisende community lokaal en internationaal op de kaart zetten, met een focus op technologie, gezondheidstoepassingen en raakvlakken tussen kunst, innovatie en creativiteit.”

Horeca en retail

Het gebouw zal onderdak bieden aan werkplekken en co-creatieruimtes voor innovatiebedrijven, start-ups, scale-ups en studenten, vergaderzalen, een auditorium, een concertzaal voor 500 personen, een restaurant, een terrasbar en een centraal overdekt binnenplein van 1200 m² voor evenementen.

Momenteel worden de laatste aandeelhouders van het consortium aan boord gehaald. In een volgende fase gaat het op zoek naar horeca- en retailpartners, partners en sponsors.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.