Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemers verzamelen in Sint-Pietersabdij voor gratis ’taalnamiddag’

Ondernemers verzamelen in Sint-Pietersabdij voor gratis ’taalnamiddag’

Foto Shutterstock

Ondernemers verzamelen in Sint-Pietersabdij voor gratis ’taalnamiddag’

GENT – Een veertigtal ondernemers verzamelen dinsdag in de Sint-Pietersabdij voor de eerste gratis ’taalnamiddag’ van de Stad Gent. Taalcoaches en andere experten tonen hoe bedrijven kunnen omgaan met meertaligheid op de werkvloer.

Door de krapte op de arbeidsmarkt en de diversiteit in de samenleving zijn er heel wat werknemers die het Nederlands niet als moedertaal hebben. In heel wat bedrijven is het Nederlands dan ook niet langer de enige taal op de werkvloer.

De Stad Gent brengt daarom experten en ondernemers samen rond het thema meertaligheid in de Sint-Pietersabdij. Een veertigtal Gentse ondernemers en hr-verantwoordelijken schreven zich in. Schepen van Werk Bram Van Braeckvelt (Groen) is tevreden met de opkomst. “Gents ralent mag niet verloren gaan op onze arbeidsmarkt.”

Tijdens de taalnamiddag delen taalcoaches hun inzichten vanuit de praktijk en getuigen werkgevers over de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen. Tot slot is er een beurs waarop ruim twintig organisaties enkele oplossingen voorstellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.