Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemersdorp Eskimofabriek groeit snel verder

Ondernemersdorp Eskimofabriek groeit snel verder

Ondernemersdorp Eskimofabriek groeit snel verder

GENT – “Door en door Gents en toch vlot bereikbaar”: Bruno Stas, de manager van Eskimofabriek zegt het met een knipoog. Hij die ook weleens door het leven gaat als de bizz-gemeester van Eskimo, blikt tevreden terug. Zijn plan om van de Eskimofabriek, naast een befaamde evenementenlocatie, ook een volwaardig ondernemersdorp te maken, lijkt meer dan geslaagd.

Dat Eskimo Business Village op geen enkele andere werkplek lijkt, is duidelijk. Elk kantoor is anders, ook al wordt de industrieel geïnspireerde architectuur van de locatie zorgvuldig bewaard. Wat Eskimo Business Village ook uniek maakt, is de onwaarschijnlijke mix van activiteiten die er plaatsvinden, of professionele diensten die er bedacht en geproduceerd worden. Naast de coworkers van LikeBirds, kan je er zowel paaldansers, wielrenners als “escapers” tegenkomen.

Uitbreiding business én events 

Het aantal op de site gevestigde bedrijven groeide van 12 naar 27 op minder dan drie jaar tijd en de kaap van 100 vast werkende “bewoners” van dit ondernemersdorp werd ondertussen overschreden. Zo heeft de potentiële bezetting van de Business Village nagenoeg 100% bereikt. Gelukkig heeft Bruno Stas goed nieuws: vanaf maart 2019 komt er nog eens 1350 m² aan kantoorruimte vrij.

Tegelijk blijft de Eskimofabriek meer dan ooit een enorm geapprecieerde locatie voor evenementen. Zo groeide dit segment op amper twee jaar tijd ook nog met meer dan 30%. “De ligging, de ruime parking, de flexibiliteit, de enorme capaciteit die vlot moduleerbaar is, zijn onze sterkste argumenten”, verduidelijkt Sarah Levecque, die verantwoordelijk is voor het evenementiële luik van de site.

De nieuwkomers

Nieuw op de site zijn de lekkere taarten en gebakjes van Julie’s House. Julie Stampaert is het perfecte voorbeeld van de succesvolle onderneemster met een gezonde ambitie, bij wie alles begonnen is vanuit een eigen passie. Het atelier van Julie’s House biedt voor bezoekers een unieke kijk op het ambachtelijke werk van de bakkersbrigade van Julie. Naast de keuken dient de locatie ook als afhaalpunt waar klanten ter plekke kiezen uit een ‘aanbod van de dag’.

 

Daarnaast ontwerpt Independent Fashion Industries zijn eigen lijnen op de site, onder andere in samenwerking met Annelien Coorevits. De groothandel in kinder- en dameskleding telt onder haar klanten zowel zelfstandige winkeliers, als grote spelers zoals INNO en GIKS. De sfeer in de Eskimofabriek is opperbest, de andere, doorgaans jonge bedrijven, komen graag spontaan een kijkje nemen naar onze ateliers en nieuwe collecties. De mix van business village en evenementenlocatie zorgt ook voor extra dynamiek. Er gebeurt hier altijd iets.”

 

Het jonge bedrijf MonkeyMonkey, dat gespecialiseerd is in het creëren van nieuwe en het heruitvinden van oude producten, wordt in augustus het volgende bedrijf dat zich komt vestigen op de site.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.