Nieuws Oost-Vlaanderen Ook Aalsterse handelaars gaan de strijd tegen voedselverspilling aan

Ook Aalsterse handelaars gaan de strijd tegen voedselverspilling aan

Ook Aalsterse handelaars gaan de strijd tegen voedselverspilling aan

AALST – Too Good To Go, de app die voedselverspilling tegengaat en begin maart werd gelanceerd in België, is nu ook beschikbaar in Aalst. Meer dan 20 handelaars verkopen hun overschotten aan een lagere prijs, om hun verse producten aan het einde van de dag te redden van de vuilnisbak.

Het succes achter Too Good To Go bestaat uit eenvoud, wat de app voor zowel handelaar als consument zo aantrekkelijk maakt. Deze laatste opent de app en vindt op basis van zijn of haar locatie zaken in de buurt die hun overtollige maaltijden aanbieden. De consument plaatst de bestelling, betaalt via de applicatie en haalt zijn of haar geredde portie op in de betreffende zaak met eigen verpakking. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Too Good To Go werkt samen met kwalitatieve partners die hun overgebleven producten willen redden van de vuilnisbak. Zowel plaatselijke supermarkten, restaurants, grootkeuken, bakkerijen, vishandelaren, traiteurs… als bloemenwinkels en hotels gaan verspilling op die manier tegen. In Aalst kunnen klanten vanaf vandaag overschotten redden bij een aantal grotere spelers, maar evengoed bij lokale handelaars.

Een greep uit het aanbod

Panos, Bocadillo en Origin’O, Zuivelhoeve Keymeulen, Qarfa en A la minute. Zuivelhoeve Keymeulen staat bekend om haar artisanale hoeveproducten, geproduceerd in een gezonde, groene omgeving. In de winkel kan je terecht voor verse kazen tot Aalsterse vla. Qarfa is Arabisch voor kaneel. Zij verwennen hun klanten met wereldse gerechten, maar ook met eigen streekproducten. Daarbovenop is alles ecologisch, biologisch en fair trade!  A La Minute tot slot, de hipste traiteur uit Aalst, heeft voor ieder wat wils. Je kan er dagelijks genieten van huisbereide en voorverpakte maaltijden, wekelijks verse groenten- en of fruitpakketten afhalen of A La Minute reserveren voor heerlijke brunches of diners.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.