Nieuws Oost-Vlaanderen Ook duurzame inspanningen Upgrade Estate bekroond door de VN

Ook duurzame inspanningen Upgrade Estate bekroond door de VN

Ook duurzame inspanningen Upgrade Estate bekroond door de VN

GENT – Upgrade Estate werd dinsdag tijdens de VOKA-dag ‘Duurzaam Ondernemen’ gelauwerd als SDG pioneer. Unitar (onderdeel van de Verenigde Naties) beloont hiermee ondernemingen voor alle acties van de voorbije 3 jaar in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Upgrade Estate heeft sinds de oprichting heel wat duurzaamheidsacties geïntegreerd. Hiervoor behaalden ze dit jaar het VOKA charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Door het onderschrijven van dit charter engageert Upgrade Estate zich om haar actieplan rond de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen naar een nog hoger niveau te tillen.

“Duurzaamheid zit echt wel in ons DNA. Het is voor ons dus zeker geen hol cliché. We zijn dan ook enorm trots dat onze duurzaamheidsinspanningen nu ook bekroond worden met het Unitar SDG Pioneer Certificaat”, aldus Koenraad Belsack, co-CEO Upgrade Estate.

Een stapje verder

Na het VOKA charter, behaalt Upgrade Estate dus ook het Unitar SDG Pioneer Certificaat voor haar inspanningen op alle 17 SDGs. Upgrade Estate wil trouwens ook alle stakeholders betrekken bij de gestelde ambities. Door over de doelstellingen te communiceren, maar ook door de implementatie van een duurzaamheidscharter voor alle partners in de toeleveringsketen. 

Duurzaamheid in de praktijk, meer dan loze woorden

Upgrade Estate heeft belangrijke stappen gezet om haar zero carbon strategie uit te rollen in de toekomst. Sinds 2020 worden alle Upkot, Upliving en Upoffiz projecten gasvrij gebouwd en worden bestaande energie-installaties verduurzaamd. Daarnaast zijn studies lopende over houtbouw om de CO² uitstoot ook tijdens het bouwproces tot nul te herleiden tegen 2035.

“De transitie naar duurzaam en circulair bouwen is volop ingezet. De klimaatveranderingen zijn uitdagend, en bijgevolg ook onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Deze ingesteldheid start bij de ontwikkeling van onze bouwprojecten en wordt verder gezet tijdens het bouwproces. Ons langetermijnbeheer garandeert een voortdurende verduurzaming”, zo verduidelijkt Nele Van Damme, co-CEO Upgrade Estate.

Duurzaam bouwen, duurzaam beheren

Binnen het bedrijf wordt het principe van ‘trias energetica’ nagestreefd, m.a.w.  beperken van de energievraag, implementeren van duurzame energie en verhogen van de efficiëntie van het energieverbruik.  Limoengroen, de spin-off van Upgrade Estate, is een duurzaam energiebedrijf dat focust op diverse thema’s rond energietransitie, datamonitoring en hernieuwbare technieken. Het bedrijf blijft dus verder inzetten op duurzaamheid en gebruikt hiervoor de wetenschappelijk onderbouwde Future Fit tool om haar voortgang te monitoren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.