Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaams ondernemerschap is in volle bloei

Oost-Vlaams ondernemerschap is in volle bloei

Oost-Vlaams ondernemerschap is in volle bloei

Geert_MoermanOp de nieuwjaarsreceptie van Voka Oost-Vlaanderen op 6 januari in Wortegem-Petegem kon de  bedrijvenorganisatie zich fier op de borst kloppen met de melding dat het voorbije jaar is afgesloten met een record aantal nieuwe leden. De Oost-Vlaamse Kamer van Koophandel is hiermee de sterkst groeiende in Vlaanderen. In 2016 wordt de kaap van 3000 leden bereikt.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen kan alleen maar tevreden zijn over de ondernemersdynamiek in de provincie: “Ondernemers beseffen dat ze vooruit moeten en stralen ook een positieve vibe uit. Dat is bijzonder verheugend op het ogenblik dat met name weer de spoorbonden halsstarrig hun hakken in het zand zetten en kennelijk niet lijken te beseffen dat het in een wereld die permanent aan het veranderen is, geen zin heeft om verouderde denkkaders te hanteren.”

In 2015 verwelkomde Voka Oost-Vlaanderen liefst vierhonderd bedrijven als nieuw lid. “Dat is een absoluut record”, zegt Geert Moerman. “Wij beschouwen dit als een uiting van vertrouwen in Voka maar vooral ook als een illustratie van het onblusbare, gedurfde en moedige ondernemerschap in onze provincie. Er is een sterk verhoogde belangstelling van jonge en aankomende ondernemers. En het grootste aantal leden tellen wij onder de vele knappe groei-kmo’s. Wij zullen er alles aan doen om deze lijn in 2016 door te trekken zodat wij voor het eerst in de kaap van de 3000 leden zullen overschrijden.”

Voka roept iedereen op om in 2016 vooral in te zetten op ‘durven, vernieuwen en veroveren’, als adequaat antwoord op de disruptie en de technologisering van onze economie. Voka wil tevens een duurzaam sociaal overleg en roept de vakbonden op om het stakingsrecht niet te pas en te onpas te gebruiken. Tot slot wil Voka mee projecten opzetten die vluchtelingen de kans geven om in onze bedrijven aan de bak te komen en hun competenties te ontplooien.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.