Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse bedrijven in de kijker bij eerste verjaardag Netwerk Ondernemen

Oost-Vlaamse bedrijven in de kijker bij eerste verjaardag Netwerk Ondernemen

Oost-Vlaamse bedrijven in de kijker bij eerste verjaardag Netwerk Ondernemen

aaaaagijbelsrVorige week vierde Netwerk Ondernemen in Vlaanderen zijn 1-jarig bestaan. Volgens afgevaardigd bestuurder Gert Gijbels heeft Netwerk Ondernemen een vliegende start genomen waardoor het nu kan focussen op verdere groei. Het netwerk heeft ondertussen 33 leden en begeleidt reeds 13 starters

Gemiddeld worden 15 à 20 Laureaten per jaar geselecteerd. Bij Netwerk Ondernemen draait het vooral om de kwaliteit. “Wij gaan echt op zoek naar starters die reeds in business zijn en die potentieel hebben om jobs te creëren, mogelijk ook met internationale groei. Voor de starters is de begeleiding kosteloos waardoor we ook tegemoet komen aan de knelpunten van vele starters. Zij hebben doorgaans weinig middelen te besteden  aan goede begeleiding”, zegt Gijbels nog.

Netwerk Ondernemen maakt geen onderscheid tussen sector, leeftijd of geslacht. Iedereen maakt evenveel kans op begeleiding. En deze begeleiding betekent voor elke laureaat iets anders. Voor Steven Stumpf  van Poppr uit Sint-Denijs-Westrem, dat zich specialiseert in 3D virtualisaties, fungeert Netwerk Ondernemen voornamelijk als klankbord: “Netwerk Ondernemen en de steun van ervaren ondernemers helpen je de stap te zetten van idee naar bedrijf. Niet enkel je coach, maar iedereen binnen het netwerk denkt mee.”

Katrien Herdewyn, van het Leuvense bedrijf Elegnano, dat elegante damesschoenen combineert met nanotechnologie, vindt vooral dat ervaringen en kennis delen als laureaat van Netwerk Ondernemen vlotter gaat.

Netwerk Ondernemen heeft in België 7 antennes verspreid over Brussel, Wallonië en sinds mei 2014 ook in Vlaanderen .  In totaal werden gedurende het eerste jaar 207 starters gecontacteerd waarvan er nu 13 begeleid worden. Van die dertien hebben vier bedrijven hun roots in Oost-Vlaanderen en u kon er in eerdere berichten op onze site al over lezen.

Naast Poppr gaat het ook om de Gentse bedrijven Zerocopy, een gratis print- en kopieservice voor studenten van Maxime Carpentier, Small Town Heroes, dat de manier waarop we televisiekijken wil veranderen van Hendrik Dacquin en Cheqroom, dat zich specialiseert in slim onlinebeheer van materiaal van Henk Schepens en Vincent Theeten.

De begeleiding wordt mogelijk gemaakt door de 275 ervaren Belgische ondernemers van wie er 33 lid zijn van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen En nog belangrijker: er werden reeds 1.100 jobs gecreëerd in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.